Lepotni kirurg Zoran Žgaljardić med najboljšimi!

25. 5. 2017 | Vir: Nova
Deli
Lepotni kirurg Zoran Žgaljardić med najboljšimi! (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Zoran Žgaljardić je eden izmed 100 najboljših kirurgov na svetu in je prejel priznanje za svoje delo na 52. svetovnem kongresu IAKS. Zoran je specialist maksilofacialne kirurgije, subspecialist plastične kirurgije glave in vrata ter lepotni kirurg z mednarodno licenco Akademije IBCS. 

Zoran danes uspešno vodi svoj center za estetsko kirurgijo v Zagrebu in Opatiji ter sodeluje s Sun Face Medical Centrom v Dubaju.

"Po karieri v KBC (Klinični bolnišnični center Reka), ki je trajala devet let, sem se podal v zasebne estetske vode in pet let vzporedno vodil še maksilofacilano kirurgijo kot mentor, vse dokler nisem postal docent. V lepotno kirurgijo sem se sicer preusmeril že med delom v bolnišnici. Dodatna izobraževanja iz estetske kirurgije pa sem opravil v ZDA in Argentini. Razlog, da sem zajadral v vode estetske kirurgije, pa se je skrival v združevanju lepote kot umetnosti in kirurških tehnik," pove Zoran, ki je svoje znanje nadgrajeval v New Yorku na Brooklyn College Hospitalu.

Danes gleda na lepotno industrijo predvsem s stališča stroke. "V prvi vrsti je moja želja, da ocenim in proučim, kaj lahko storim. Razložim resnične, mogoče in nemogoče cilje. Ko sprejem kirurški lepotni poseg, to vedno počnem s strastjo. In trudim se, da določim realistične in visoke tehnične cilje posega. Danes veliko delam na področju revizije oz. sekundarne korekcije nosu in korekcije prsi. V zadnjem času je opaziti izrazito povečanje odstotka lepotnih popravkov prav pri asimetričnih prsih."

Od lani Zoran dela tudi v Dubaju v Sun Face Medical Centru, kamor odhaja enkrat na mesec na operacije. "Sem zunanji svetovalec in kirurg v kirurškem centru. Dubaj ni tipično arabsko mesto, je mednarodno mesto. Del arabske lepote skrivajo zase. Dubaj pa želi ponuditi nekaj, kar ponujajo le najboljši. Strmijo k temu in takšna je njihova mentaliteta."

Mihaela M. Kocbek

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan