LifeClassovi Naj krofi tudi dobrodelni

LifeClassovi Naj krofi tudi dobrodelni (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
18. 2. 2021 | Promocijsko sporočilo

Da so krofi iz portoroškega Café Centrala izjemno okusni, ni nobena skrivnost, saj jih nežna roka LifeClassovih slaščičarjev na veselje sladokuscov vseh starosti pripravlja že vrsto let.

Kot pravi vodja kuhinj resorta LifeClass, Borut Jakič je ˝skrivnost v hišnem receptu, skrbno izbranih sestavinah ter sami pripravi. Krof mora imeti pravo prožnost, okus ter vsebnost maščobe, ki ne sme biti previsoka.˝ Čeprav so v slaščičarni radi kreativni in krofe napolnijo tudi z malo drugačno olivno marmelado in kandirano limono, Jakič priznava, da gredo ljubiteljem sladkega najbolj v slast tradicionalni krofi, z mareličnim polnilom.

Za slednjega so v LifeClassu letos prejeli celo prvo nagrado Turistično-gostinske zbornice Slovenije – Naj krof 2021, po oceni strokovne komisije v sestavi Tomaža Vozlja, predsednika Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, strokovne učiteljice na Srednji slaščičarski šoli – BIC Ljubljana Cecilije Per in kuharske mojstrice Alme Rekić. Laskavi naziv je zmagovalnim slaščičarjem prinesel polne roke dela, saj spečejo tudi po 900 krofov na dan, kar je trikrat več kot običajno.

Zgodba o letošnjih Naj krofih Slovenije pa ima poleg kulinarične tudi dobrodelno noto

Srčna LifeClass ekipa se je odločila, da bo vsak peti sveže pečeni krof podarila Centru za starejše občane Lucija. Razlog za to lepo gesto je po besedah LifeClassovcev preprost: ˝Starostnikom smo v tem težkem obdobju želeli pričarati nasmeh na obrazu, saj so zaradi epidemije pogosto prikrajšani za stike s svojci. Njihovo veselje za nas pomeni dodatno motivacijo in nas navdaja z optimizmom!˝

Dobrodelne LifeClassove Naj krofe 2021 lahko kupite še vse do nedelje, 21.02. v bistroju Spuntin v bližini Grand Hotela Portorož. Nakup je možen med 10. in 17. uro. V izogib čakalnim vrstam priporočamo predhodno naročilo krofov na 05 692 1050.