Lov policistov na bel mercedes se je končal na stezi lyonskega letališča, ko je voznik skušal zbežati peš

Lov policistov na bel mercedes se je končal na stezi lyonskega letališča, ko je voznik skušal zbežati peš (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
10. 9. 2018

Francoska policija je danes po dramatičnem lovu aretirala voznika, ki je zapeljal skozi zgradbo letališča v Lyonu na letališko stezo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Letališče, ki je tretje največje v Franciji, je zaradi incidenta začasno odpovedalo vse polete.

Policisti so začeli zasledovati bel mercedes, ko so opazili, da je voznik na bližnji avtocesti zapeljal v napačno smer. Voznik je najprej prebil varnostno oviro na letališču za poslovne lete Lyon-Bron, kakih deset kilometrov vzhodno od Lyona, nato pa spremenil smer in se napoti proti glavnemu lyonskemu letališču Saint-Exupery, oddaljenem približno 20 kilometrov.

Tam je ob glavnem vhodu v terminal 1 letališkega poslopja zapeljal skozi avtomatska steklena vrata in zapeljal skozi zgradbo, nato pa še skozi vrsto vrat vse do pristajalne steze, pri čemer  ga je zasledovalo ducat policijskih avtomobilov in policijski helikopter.

Na pristajalni stezi se je vozilo zaletelo v oviro, zaradi česar ga je dvignilo v zrak, nato pa je pristalo na tleh v oblaku prahu. Voznik je nato čez nekaj minut skočil iz vozečega avtomobila in skušal pobegniti peš. Spretno se je izmaknil več policijskim avtomobilom, preden so ga policisti ujeli.

Zaenkrat še ni jasno, ali je bil moški oborožen, niti še ni jasen motiv njegovega dejanja. V incidentu ni bilo ranjenih, poroča agencija.

Na družbenih medijih se je pojavil video, na katerem je videti avto, ki se je zaletel in zapeljal v zgradbo ter se nato skozi razbita vrata pojavil na drugi strani zgradbe.