Luka Sešek: Mala atomska bombica!

Luka Sešek: Mala atomska bombica! (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
11. 12. 2017

Luka se je širši javnosti prvič predstavil v oddaji Talenti, kjer je prišel vse do finala. Trenutno ga lahko spremljamo pri njegovih preobrazbah v oddaji Znan obraz ima svoj glas.

K sodelovanju v oddaji Znan obraz ima svoj glas so vas najverjetneje povabili zaradi vašega pozitivnega vtisa, ki ste ga pustili v oddaji Talenti. Kako ste se počutili?

Takrat sem bil seveda navdušen. Pozneje sem izvedel, da sem bil med vsemi povabljenimi prvi, ki sem takrat prišel na sam izbor. Na začetku je bilo precej kandidatov, pozneje so izbrali nas, ki zdaj zabavamo gledalce.

Poleg nastopanja v oddaji Znan obraz ima svoj glas pojete tudi v skupini, mar ne?

Imamo svojo glasbeno skupino Proper, ki je nastala pred slabimi štirimi leti. Prvotni pevec v skupini je bil Peter Vode, ki je tudi sodeloval v šovu Talenti. Pozneje je Peter odšel v Boston študirat glasbo. Jan, ki je šef naše skupine in klaviaturist, je tehnik na Radiu Ognjišče, kjer sva se tudi spoznala. Ko smo nekoč skupaj preživljali počitniške dni, sem nekega večera zapel pesem Let it be, Jan pa me je takrat spremljal na klavirju. Iz tega nastopa je pozneje sledilo povabilo na avdicijo, ko so iskali novega pevca. Avdicija je potekala na isti dan, kot je bila moja prva oddaja Talenti, takrat šele kot predizbor v Operi. Skupino Proper sestavlja pet članov. Trenutno sta najbolj poslušana naša komada: Ne pozabi, da si lepa in Rad bi jo videl. Ne pozabi, da si lepa je tudi naša prva avtorska skladba. Za potrebe svojih nastopov izvajamo seveda tudi dela drugih glasbenih izvajalcev različnih žanrov.

Velikokrat se očita otrokom znanih javnih osebnosti, da pridejo do neke priložnosti prek zvez. Vaš oče je priznani radijski voditelj Jure Sešek. Vam je pomagal na vaši poti v smislu poznanstev?

Moj oče je glavni spiker na Radiu Ognjišče. Oče mi zagotovo vedno in povsod stoji ob strani, vendar z nasveti, spodbudnimi besedami, in ne z nekimi poznanstvi, kot si marsikdo napačno razlaga. Oče mi pusti, da sam 'zaplavam' in velikokrat tudi pokritizira moje delo. Prepušča mi, da se razvijam sam. Me pa marsikdo pozna kot sina Jureta Seška. Velikokrat mi ljudje očitajo, da me je oče spravil tako daleč, kar ni res!

Luka Sešek: Mala atomska bombica!

Sami ste torej prišli daleč in trenutno vas lahko občudujemo pri preobrazbah v oddaji Znan obraz ima svoj glas. Kako vi vse skupaj doživljate?

Prepoznavnost je nujno potrebna za uspeh na glasbeni sceni, kar sem s to oddajo gotovo že dosegel. Kaj napraviš s to prepoznavnostjo po oddaji, je seveda odvisno od posameznika. Osebno upam, da bom to prepoznavnost znal pravilno in dobro izkoristiti. Najpomembnejše so mi zagotovo izkušnje, ki jih v oddaji dobim. Fotografov in kamer sem sicer navajen že od malih nog zaradi svojega očeta, a tam sem bil vedno v ozadju. Tukaj je zadeva drugačna in priznam, da sem med nastopi v oddaji Talenti bil drugačen, nisem bil jaz, pretiraval sem. Zdaj sem pri sebi opazil napredek in se pred kamero počutim bolj sproščenega, ne več tako zategnjenega.

Čas vam ne dopušča, da bi počeli vse, kar si želite. Vendar ste vseeno zelo aktivni, kje se vas da videti?

S skupino Proper se poizkušamo vedno prilagoditi potrebam naročnika in do zdaj so bili z nami zadovoljni. Poleg nastopanja v oddaji Znan obraz ima svoj glas imava z očetom tudi svojo mladinsko oddajo na Radiu Ognjišče, kje vrtiva samo novo glasbo. Nastope v gledališču sem po 13 letih začasno prekinil, zaradi zasedenosti z drugimi projekti. Največ odrskih desk v Sloveniji sem spoznal kot Edi v muzikalu Mamma Mia. Zdaj nas z muzikalom čaka kar nekaj nastopov, med drugim tudi 15. decembra v ljubljanski hali Tivoli.

Besedilo: Aleš-Rod // Foto: Primož Predalič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri