Luksuzna telovadnica Equinox se zaradi Trumpa sooča z odjavami članstva

Luksuzna telovadnica Equinox se zaradi Trumpa sooča z odjavami članstva (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
9. 8. 2019

Veriga luksuznih in dragih fitnes centrov Equinox se zaradi lastnikove podpore predsedniku ZDA Donaldu Trumpu sooča z upadanjem članstva. Kampanjo proti Equinoxu so zagnali slavni, ki bogate sotrpine sprašujejo, ali res ne morejo zamenjati ene luksuzne telovadnice s kakšno drugo.

Članstvo v Equinoxu je statusni simbol, čeprav se človek lahko prav tako uspešno preznoji in izgublja kilograme tudi kje drugje, kjer je članarina cenejša od 300 dolarjev na mesec. Vendar pa potem okrog njega ni podobno bogatih in ni tako lepo.

Lastnik Equinoxa je Stephen Ross, ki je tudi lastnik poklicnega nogometnega kluba Miami Dolphins. Denar za oboje si je pridelal s svojim nepremičninskim podjetjem The Related Cos. Danes namerava gostiti zbiralnico denarja za Trumpovo predsedniško kampanjo v svoji obmorski graščini na Long Islandu.

Newyorški liberalni bogataši, ki ne marajo Trumpa in hodijo v Equinox, so to zaznali in zagnali spletno kampanjo proti klubu in lastniku. Izpostavljajo, da je Trumpova vlada sovražna do homoseksualcev in predsednik naj bi bil rasist, zato nikakor nočejo, da bi njihovi dolarji, ki jih dajejo Equinoxu, posredno financirali Trumpovo predsedniško kampanjo.

"Ravnokar sem odjavil svoje članstvo. Če res ne moreš zamenjati ene luksuzne telovadnice z drugo, potem te je lahko res sram," je drugim članom Equinoxa naznanil komik Bill Eichner. Ni sicer najbolj slaven, vendar pa je dovolj zaslužil, ko je posodil svoj glas v animiranem filmu Levji kralj, kjer je Timon.

Equinox sporoča, da res nima nič z Rossovo podporo Trumpu, ker verjame v strpnost in enakopravnost. Ross naj bi bil le pasivni vlagatelj, ki ni vpleten v vodenje podjetja.

Bojkot je napovedala tudi voditeljica na televiziji MSNBC Mika Brzezinski. Vendar pa čeprav je takšnih in podobnih bojkotov zaradi Trumpa že nešteto, kakšnih večjih posledic ni.