Macron tarča kritik zaradi stroškov ličenja

Macron tarča kritik zaradi stroškov ličenja (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
26. 8. 2017

Francoski predsednik Emmanuel Macron je v prvih stotih dneh mandata za ličenje porabil 26.000 evrov, kar je v javnosti sprožilo plaz kritik. Denar je šel v roke svobodnemu umetniku ličenja, stroške pa naj bi v prihodnje zmanjšali.

Bili naj bi sicer še vedno nižji kot pri Macronovih predhodnikih.Informacijo je razkrila revija Le Point, potrdili pa so jo tudi v predsednikovem uradu. Ostre kritike so ji namenili predvsem iz vrst desnice, kjer Macronu očitajo pretirano razsipnost. "Medtem ko Francija gara, Macron za svoj obraz porabi 23-kratnik minimalne plače," je na Twitterju zapisal politični strateg skrajne desnice Florian Philippot.

Vir blizu predsednika je zatrdil, da bodo stroške v prihodnje zmanjšali, obenem pa dejal, da sta Macronova predhodnika Nicolas Sarkozy in Francois Hollande za ličenje porabila še več.

Slednji je v javnosti sicer poskrbel za zgražanje s tem, ko je priznal, da je za zasebnega frizerja mesečno porabil skoraj 10.000 evrov.

Nekoliko bolj šaljiv odziv na razkritje višine Macronovih lepotnih izdatkov je med drugim podal časnik The Telegraph, ki je v članku z naslovom Kako bi predsednik Macron lahko privarčeval 8.000 funtov mesečno pri ličenju ponudil nekaj nasvetov za cenejšo moško kozmetiko.

Sicer pa naj bi se precej moških politikov ličilo, saj tako zmanjšajo učinek čezmerno sijoče kože zaradi luči in bliskavic ter prikrijejo podočnjake in druge znake utrujenosti.

Priporočamo