Magdalena (svetovalka za Lady) 34-letni bralki, ki je izgubila vso voljo do življenja!

Magdalena (svetovalka za Lady) 34-letni bralki, ki je izgubila vso voljo do življenja! (foto: profimedia) profimedia
Vir: Lady
11. 11. 2016

"Stara sem 34 let in sem se znašla v situaciji, ko ne vem, kako naprej. Pred nekaj leti sem diplomirala, vendar službe kljub vsakodnevnemu pošiljanju prošenj ne dobim, kar pomeni, da sem odvisna od staršev, s katerimi živim. Poleg tega mi v vseh letih še ni uspelo, da bi se znašla v resni zvezi, kljub temu da po tem ves čas hrepenim. Enostavno nimam nobenega cilja in volje, saj se mi ves čas kopičijo podobne težave, iz katerih trenutno ne vidim nobenega izhoda. Sem tudi osamljena, saj so vse prijateljice vezane. Kako naj spremenim svoje življenje, da bom končno srečna?" - Špela

Magdalena, svetovalka revije Lady, je bralki Špeli svetovala takole ...

  • Življenje krojimo sami, zato je čas, da vzamete svoje življenje v roke in ga začnete upravljati na pravi način. Čas brez služb je že marsikoga pahnil v nezavidljivo situacijo in žal smo v obdobju, ko je, kot ste opazili sami, zelo težko najti službo v svoji smeri in na primerni ravni, zato razmislite tudi o kakšnem občasnem delu, le toliko za začetek, da premostite to zoprno obdobje. Starši, s katerimi prebivate pod isto streho, sicer razumejo vašo stisko, po drugi strani se pa občasno težko zadržujejo, da ne komentirajo vsega skupaj. Prisotno je tudi vtikanje v vaše življenje, kar vas resnično moti. O tem bi se morali z njimi neposredno pogovoriti in jim razložiti, da nikakor ni vaša želja, da ste pri teh letih žal še odvisni od njih. Vse, kar se vam dogaja, posledično vpliva na vaše razpoloženje in počutje, ki ni v najboljših energijah, zato tudi privlačite moške, ki niso pripravljeni na resno razmerje. Sprostite se in začnite moške spoznavati, bodite takšni, kot ste, ne izražajte nestrpnosti. Nikar takoj na prvem zmenku ne povejte, da si močno želite resnega partnerstva, saj s tem že na začetku naredite negativen vtis. Morda se podate tudi v kakšen nov krog prijateljstev, kjer niso vsi vezani, saj vas samota spravlja še v dodaten obup. Omislite si kakšen hobi, dejavnost, pri kateri boste pridobili energijo, spoznali nove obraze in s tem kvalitetno zapolnili svoj čas. Dokler sami ne boste srečni in zadovoljni, tudi drugi ne bodo zadovoljni z vami. Ključ do vaše rešitve pa je, da se nemudoma iztrgate iz vloge žrtve, v kateri ste se znašli.

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana, d. o. o. (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na info@revijalady.si, kamor pošljite svoje vprašanje. Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.