Magdalena (svetovalka za Lady) odgovarja bralki glede psihično bolnega moškega!

Magdalena (svetovalka za Lady) odgovarja bralki glede psihično bolnega moškega! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
3. 1. 2017

Pred letom dni sem spoznala moškega, ki me je očaral in s katerim sem se spustila v ljubezensko razmerje. Nisem pričakovala niti nisem opazila, da ima on resne psihične težave, saj mi je prikrival, da se je pred leti že zdravil v psihiatrični bolnišnici, kar sem izvedela naključno od znancev. Ker z desetletnim sinom živiva sama, se je ob prepiru s tem moškim v mojem stanovanju v meni pojavil strah, da bi mi morda lahko celo škodil. Zelo se je vznemiril, se začel tresti in vpiti name. Začela sem se spraševati, ali je to razmerje primerno zame, ne vem, če imam dovolj moči, da so soočim z boleznijo, po drugi strani ga imam zelo rada, saj je to po dolgem času oseba, ki je do mene spoštljiva. Kako naj rešim situacijo, saj nikakor ne želim škoditi svojemu otroku? - Nataša

Magdalena je bila tudi tokrat modra in jasna ...

Spoštovana Nataša, v ljubezni enostavno ni pravil in večkrat se v življenju znajdemo v situaciji, ko ne vemo, kaj je prav, upoštevati razum ali srce, ker v kočljivi situaciji oboje skupaj žal ni izvedljivo. Veliko ljudi ima v današnjem času psihične težave, ampak si tega ne upajo na glas priznati, saj se bojijo, da v družbi ne bodo sprejeti, tako je verjetno tudi pri vašem partnerju, ki očitno ni zbral dovolj poguma, da bi vam pravi čas razložil svojo situacijo. Nesmiselno je, kriviti ga, da vam je lagal, saj je verjetno imel konkretne razloge, verjetno tudi dvom, ali boste vi vse to znali sprejeti. Odločitev, ali ostati z njim v razmerju, je odvisna od vas, saj ste vi tisti, ki se boste morali, če boste ostali v razmerju, prilagajati njegovi bolezni in morebitnim situacijam, ki so z njo povezane. Pogovorite se z njim in ga poprosite, da vam razloži podrobnosti, povezane s svojo boleznijo, saj se boste le tako lažje odločali, kako iti naprej.

Sami ste kovač svoje sreče, zato je pomembno, da naredite analizo plusov in minusov vajinega razmerja in se vprašate, ali vam res ogromno pomeni ter ali ste ob njem resnično srečni ali gre morda samo za začetno fazo zaljubljenosti. Najbolj pomembno pa je, da zaživite s polno paro, brez večjih obremenitev in negativnih vzorcev. Prilagajanje je v razmerju sicer potrebno, vendar do določene meje, zato nikar ne imejte občutka, da morate vse slabe strani tega moškega sprejeti in pomesti pod preprogo. Prav je, da ste se ob dani situaciji zamislili nad vsem skupaj, in prav je, da ste sprožili zanimanje oziroma se odločili, da se z zadevami čim prej soočite.

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana, d. o. o. (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na info@revijalady.si, kamor pošljite svoje vprašanje. Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.

magdalena