Magdalena (svetovalka za Lady) z besedami modrosti za prevarano bralko!

Magdalena (svetovalka za Lady) z besedami modrosti za prevarano bralko! (foto: profimedia) profimedia
Vir: Lady
2. 12. 2016

"Sem 39-letna ženska, ki se v zadnjih letih v življenju več ne znajde. Pred nekaj leti se mi je porušilo dolgoletno razmerje z moškim, ki sem mu zaupala in s katerim sem si želela ustvariti družino. Prevaral me je, ko sem ostala sama, se mi je začelo podirati tudi poslovno področje. Sem kozmetičarka in imam svoj salon. Iz dneva v dan je moje počutje slabše, ne najdem več veselja, niti za delo, ki me je včasih razveseljevalo. Čeprav si želim ljubezni, otrok in uspeha, nisem dovolj močna, da bi posegla po lastni sreči. Zapiram se pred moškimi in se prepričujem, da so vsi slabi, čeprav globoko v sebi vem, da si sama ne želim ostati. Kako naj se iztrgam iz začaranega kroga žalosti?" - Lilijana

Magdalena je bralki svetovala takole:

  • Draga Lilijana, znašli ste se v zelo težkem obdobju svojega življenja, pred nekaj leti si nikakor niste predstavljali, da se vam bo skoraj vse porušilo. Vsaka slaba izkušnja pa je vedno v življenju za nekaj dobra. Poskusite temeljito pogledati vase ter tudi v preteklost ter se vprašati, če ste bili v razmerju s partnerjem resnično zadovoljni in srečni, ali ste morda samo vztrajali v ustaljenih vzorcih, ki so vas dopolnjevali. Nova pot, ki vam je dana, bi naj bila boljša, zato si jo morate dovoliti izkusiti in se ji prepustiti. Pomembno je, da se bolj sprostite in prepustite ter si dovolite začutiti kakšno osebo, ki vam bo prirastla k srcu in se bo pojavila v vašem življenju. Sedaj imate prednost, saj ste imeli na tem področju veliko izkušnjo, ki vas bo v prihodnosti zagotovo obvarovala pred napačnimi odločitvami in naivnostjo. Čeprav je pravilno, da imate postavljene meje oziroma principe, katerih se držite, je pa tudi smotrno včasih stopiti iz okvirov in enostavno začutiti, kaj je tisto, kar vas osrečuje. Tudi na področju dela imate sedaj nove priložnosti, le cilje si morate nekoliko bolj začrtati, predvsem pa se spomniti, kako ste v preteklosti delovali, in ponovno prebuditi svojo strast, zagon do dela ter kreativnost. Morda dodate še kakšno zadevo, ki vam bo povrnila zagon. Vse skupaj je labirint, v katerem ste se znašli, vendar je smer izhoda odvisna samo od vas, zato se čim prej sestavite vsaj v tej meri, da si boste dovolili, da se vam začno dogajati tudi pozitivne zadeve, ki vas bodo ponovno osrečile.

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana, d. o. o. (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na info@revijalady.si, kamor pošljite svoje vprašanje. Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.