Magdalena (svetovalka za Lady): Starejši moški

Magdalena (svetovalka za Lady): Starejši moški (foto: profimedia) profimedia
Vir: Lady
10. 10. 2016

"Že od nekdaj sem bila bolj odrasla kot vrstnice, zato se s fanti svojih let enostavno ne znajdem, saj so zame preotročji. Nekaj mesecev nazaj sem na zabavi spoznala starejšega moškega, ki me je popolnoma očaral. Zapletla sva se v razmerje, najprej sem mislila, da je le malce starejši, po nekaj zmenkih mi je povedal, da je starejši od mene 16 let, kar me je šokiralo. Izkazuje mi ljubezen, ob njem se počutim varno, je ločen in ima že svoje otroke. Problem pa je moj svet, moji starši, ki mi tega razmerja nikakor ne bi dovolili, in moje prijateljice, ki bi se, če jim povem njegovo starost, iz mene norčevale. Ampak jaz ga ljubim ter se kljub najini razliki v letih dolgoročno vidim z njim. Kaj naj storim, saj imam občutek, da se z nikomer ne bom več tako ujela?" - Saša

Magdalena (svetovalka revije Lady) odgovarja ...

  • Draga bralka, verjetno ste se že v mladih letih razvili v odraslo odgovorno osebo, kar pomeni, da med odgovornimi ljudmi veliko lažje funkcionirate, s čimer ni nič narobe. Problem se pojavi pri sestavljanju partnerske zveze, saj vam moški vaših let enostavno niso dorasli, kar ste ugotovili že sami. Ljubezen ne sprašuje po letih, po statusu in po željah, ljubezen samo zadene, kot je zadela vas in moškega, ki je kljub temu, da je seznanjen z vašo starostjo, pripravljen tvegati in poskusiti z vami. Odločitev je popolnoma na vaši strani, čeprav vas popolnoma razumem, da se vam je ob misli, ali biti z njim ali ne, pojavilo kup če-jev, ki vas vedno znova zmedejo. Prijatelji so pravi prijatelji, če nas sprejmejo z vsemi našimi slabostmi, zato nikar ne mislite, da se bodo prave prijateljice iz vas norčevale, seveda pa jim dovolite, da glede vaše situacije izrazijo svoje mnenje. Podobna zgodba je povezana s starši, ki jim bo, če se odločite zanj, treba razložiti, da vas ta moški osrečuje ter da njegova leta za vas niso pomembna. Ko se boste soočili z največjimi strahovi, ki so trenutno prijateljice in mnenje staršev, se boste morda tudi lažje odločali, saj bo vaša slika o celotni situaciji veliko jasnejša. Poglobite pa se tudi vase in si predstavljajte življenje s tem moškim čez npr. desetletje ter upoštevajte pri odločitvi vse pomembne faktorje, da ugotovite, ali gre za zaljubljenost ali za pravo ljubezen, ki vas lahko dopolnjuje in osrečuje v življenju.

Magdalena za revijo Lady

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana, d. o. o. (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na info@revijalady.si, kamor pošljite svoje vprašanje. Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.