Magdalena (svetovalka za Lady) svetuje bralki glede ljubezni

Magdalena (svetovalka za Lady) svetuje bralki glede ljubezni (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
25. 2. 2017

Sem ženska srednjih let, poslovno na višjem položaju, delno znana v javnosti. Pred nekaj leti sem se ločila in od takrat samo še poslušam, poišči si prijatelja, da ne boš osamljena. Vse lepo in prav, ampak ne vem, kje ga naj najdem. V mojih krogih so večinoma vezani, v lokalih in barih vsi vemo, koga lahko najde ženska na mojem nivoju, zato sem pred nekaj meseci poskusila spletne klepetalnice. Seveda sem si izmislila ime in stopila v virtualni svet zabave. Pojavilo se je ogromno kandidatov, kljub temu, da svoje slike zaradi previdnosti nisem objavila. Z dvema sem se začela bolj intenzivno pogovarjati in ugotovila, da me na neki način privlačita. Eden je vezan, torej odpade, drugi pa je moški, ki živi na podeželju in ima le osnovnošolsko izobrazbo. Poslal mi je tudi fotografijo, odlično izgleda, razmišljam o njem, privlači me. Vendar je to nekdo, ki prihaja iz popolnoma drugačnega okolja, sama prebivam v mestu in imam visoko izobrazbo. Kaj naj storim, naj upam, da bo ljubezen premagala vse ovire, in se srečam z njim?

Larisa

Svetovalka Magdalena je odgovorila:

  • Spoštovana Larisa, spoštujem vaš pogum, da ste se soočili s težavo in mi pisali. Vaš problem se zdi nekomu malenkosten, vendar vas razumem, saj je to vendar vaše življenje, ki ga živite in ga niste pripravljeni drastično spreminjati. Želite si le ljubezni in primernega, ustreznega partnerja, nimate pa toliko energije, da bi se popolnoma prepustili v stilu poskusim in bo, kar pač bo. Razumljivo je, da vas skrbi, kako bi se ta moški znašel v vašem tempu in kako bi skupaj počela stvari, ko pa je med vama toliko razlik. Obstajajo dvomi, kljub vsemu pa vas zelo privlači, razmišljate o njem, čakate njegova sporočila. Torej se dogaja nekaj globljega, nekaj kar bi morda, če bi na hitro zaključili, kasneje obžalovali. Svetujem vam, da se z njim najprej odkrito pogovorite in mu, če mu dovolj zaupate, poveste, kdo in kaj ste in kakšne narave so vaši dvomi. Če se bo po odkritem pogovoru, ki ne bo enostaven, še vedno pripravljen srečati z vami, si recite, zakaj pa ne. Boste kasneje razmišljali kako nadaljevati, bodite bolj spontani. Življenje vam ponuja nekaj, na kar ste čakali, vi pa analizirate ravno tisto, kar ni najbolj pomembno. Začutila sem, da vas je v podzavesti strah tudi, kaj bodo na to vaše razmerje rekli drugi, vaši sorodniki in prijatelji, vendar se vprašajte, ali so njihova mnenja za vas resnično pomembna. Pomembno je, da ste srečni, kar že nekaj časa niste, veste pa tudi, da prava ljubezen ne pozna meja in ne sprašuje, zato se prepustite.

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana, d. o. o. (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na info@revijalady.si, kamor pošljite svoje vprašanje. Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.