Magdalena (svetovalka za Lady) svetuje bralki, ki je ostala sama z otrokom

Magdalena (svetovalka za Lady) svetuje bralki, ki je ostala sama z otrokom (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
25. 12. 2016

Nimam več moči in ne vem, kako se naj v življenju usmerim. Sem izgubljena in enostavno ne vem, kako nadaljevati. Nekaj mesecev nazaj sem ostala sama z majhnim otrokom v stanovanju, za katero najemnine žal nisem sposobna sama plačevati. Partner je čez noč spakiral in odšel k drugi ženski, res pa je, da odnos že nekaj mesecev ni bil takšen, kot bi moral biti. Ugotovila sem, da me je varal že prej, česar ne morem sprejeti. Stiki z otrokom ga ne zanimajo, tudi odnos z mano ga ne zanima več. Jaz pa samo razmišljam, kaj bi naredila, da bi se ponovno vrnil v moje življenje. Opažam, da razmišljam celo v smeri, da bi mu vse oprostila, samo da se vrne k meni in otroku, saj se bojim, da bo otrok odraščal brez očeta.

Hana

Naša svetovalka je bralki odgovorila takole:

Spoštovana Hana, glede na vaše pisanje sklepam, da spadate v skupino ljudi, ki imajo nizko samopodobo, še posebej v povezavi z medsebojnimi odnosi. Slabo, škodljivo razmerje lahko človekovo osebnost popolnoma uniči in odvzame kakršen koli občutek sreče, zato čim prej prenehajte razmišljati, kako bi se na silo vrnili v partnerstvo, ki vam je prinašalo žalost in nezadovoljstvo, saj že vnaprej veste, da od te osebe ne morete pričakovati iskrenosti. Obrnite nekoliko zgodbo in prišli boste do zaključka, da vam je partner, ki vas že v osnovi ni spoštoval, naredil v bistvu veliko uslugo, da vas je samoiniciativno zapustil, saj vi verjetno ne bi bili sposobni prekiniti te zgodbe, saj imate v sebi nakopičenega preveč strahu pred osamljenostjo in nestabilnostjo. Najprej pomislite na otroka, kaj bi lahko pričakovali od moškega, ki je brezčutno odšel k drugi ženski in ga njegov otrok niti malo ne zanima. Bi lahko s takšno osebo resnično gradili svoje življenje in se nanj zanesli. Verjetno ne, torej se čim prej sestavite in se odločite, da se v takšen odnos pod nobenim pogojem ne boste vračali. Oseba, kot je vaš bivši partner, bo s takšnim načinom težko našla srečo, za vas pa je pomembno, da se, če drugače ne gre, uradno dogovorite o stikih z otrokom, če jih bo sploh želel imeti, ter o preživnini, ki otroku pripada. Nikar pa ne imejte vedno, ko se boste z njim srečali ali pogovarjali, upanja, da se bo morda vrnil, saj sreče z njim dolgoročno zagotovo ne bi občutili, zato je tudi ne pričakujte. Otrokovo otroštvo, polno vaše ljubezni, bo zagotovo srečnejše, kot če bi ves čas spremljal konflikte in negativno energijo svojega očeta ter posledično tudi vašo žalost in nezadovoljstvo.

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana, d. o. o. (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na info@revijalady.si, kamor pošljite svoje vprašanje. Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.