Magdalena (svetovalka za Lady) svetuje bralki, ki ljubi poročenega moškega

Magdalena (svetovalka za Lady) svetuje bralki, ki ljubi poročenega moškega (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
28. 1. 2017

Sicer vem, da sem stara šele 24 let, vendar vseeno čutim in ljubim kot odrasli. V mojem življenju se je vse skupaj zapletlo, ko smo imeli doma zabavo z družinskimi prijatelji. Gospod, ki je očetov dolgoletni prijatelj, je nekaj spil in poskusil z osvajanjem. On mi je po tihem všeč že dolgo, vendar si tega nisem upala priznati, saj je 28 let starejši od mene ter poročen. Skratka, tisti večer sva bila intimna, nato je ponovno izrazil željo za srečanje in jaz se nisem mogla upreti. Nekaj mesecev je bila to moja pravljica, za katero sem želela, da traja večno. Vse do trenutka, ko je njegova žena po naključju našla najina vroča sporočila, poklicala moje starše in zahtevala razlago. Seveda nisva ničesar priznala, vendar sem izgubila tla pod nogami, ko mi je naslednji dan hladno napisal, da morava prekiniti vse, da mu družina veliko pomeni. A jaz ga ljubim. Kaj naj naredim? - Tara

Naša svetovalka je bralki odgovorila:

  • Tara, situacija, ki se vam je zgodila, je lahko velika prelomnica za vaše čustveno življenje. Seveda ste mislili, da bo trajalo večno ter da se njegova strast ne bo kar tako ohladila. Priznajte pa si, da vse to skrivanje in prilagajanje ni bilo ravno enostavno ter da vse to verjetno sploh ni bila prava sreča, ampak le navidezna sreča, ki se je v trenutku tudi razblinila. Vsi dobro vemo, da ljubezen ne izbira let, izobrazbe itd., vendar je bilo iz vaše situacije že na samem začetku jasno, da ne bo potovala v večno pozitivno smer. Zavedati se morate, da so sedaj žal vključeni tudi vaši starši, ki jim vse skupaj ni niti malo všeč. Pojavita se lahko njihova jeza in napad, celotna situacija pa lahko skrha tudi njihove prijateljske odnose s tem moškim, saj ga bodo začeli gledati v popolnoma drugačni luči kot do sedaj. Prva stvar, ki jo morate narediti, je vprašanje, koliko vam ta moški dejansko pomeni, ali je to modra samo neustavljiva strast in nekakšna želja po prepovedanem. Predvidevam, da ste poskušali že govoriti z njim in ga vprašati, kaj si on misli o vsem skupaj, predvidevam pa tudi, da vam ni dal nobenih odgovorov, razen dejstva, da morata končati razmerje. Poskusite ga razumeti, da mu dom in družina veliko pomenita, tudi sami bi najbrž odreagirali na podoben način. Nato si čim prej odprite vrata za nekaj novega in se nikar ne prepričujte, da nikogar več ne boste imeli radi. Čez deset let se boste vsemu temu le še nasmejali.

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana, d. o. o. (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na info@revijalady.si, kamor pošljite svoje vprašanje. Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.