Magdalena (svetovalka za Lady) svetuje nesrečno zaljubljenemu moškemu

Magdalena (svetovalka za Lady) svetuje nesrečno zaljubljenemu moškemu (foto: profimedia) profimedia
Vir: Lady
12. 12. 2016

"Magdalena, sem dokaz, da tudi moški zaradi ljubezni lahko trpimo in jočemo. Nekaj mesecev nazaj je dolgoletna partnerka, s katero sva si želela ustvariti družino, ugotovila, da si ne želi otrok, da se želi zabavati ter da so ji všeč tudi ženske in da želi vse to izkusiti, kljub temu da je stara 36 let. Vse, kar sem slišal, me je močno šokiralo, seveda mi ni preostalo drugega, kot da ji omogočim, da uresničuje svoje želje, in tako sem se odselil od nje v upanju, da si premisli. Po nekaj poskusih razuzdanega življenja me je zopet poklicala, da želi, da sem njen prijatelj. Njeni odzivi se ves čas spreminjajo. Komaj se malo sestavim, se ona zopet pojavi. Trpim, boli me, ne vem, kaj naj storim, saj jo kljub njenim napakam še vedno ljubim in želim nazaj." - Sebastijan

Magdalena je trpečemu bralcu svetovala takole:

Spoštovani Sebastijan, lepo je da spadate med moške, ki ne skrivajo svojih čustev, ampak jih priznavajo na glas. Če se nahajamo v dolgoletnem partnerstvu, se nam vgradi nekakšen podzavesten občutek, da nam življenje s to osebo pripada, žal pa je v današnjih časih vse lažje čez noč končati razmerje in takrat se je treba soočiti z nastalo situacijo in se preudarno odločiti kako naprej.

Jasno je, da vaša partnerka glede na svoje predloge in odločitve v razmerju ni bila več zadovoljna, vendar vam tega ni znala povedati ali pokazati na ustrezen način, tako ste imeli vi ves čas občutek, da ni v razmerju nič narobe. Plaz njenih besed vas je dobesedno podrl in pahnil v strah in nezadovoljstvo, vendar spoštujte, da je to njena odločitev ter da nikogar ne moremo prisiliti, da nas ljubi ali da ostane z nami. Torej bi bilo najboljše za vas, da začnete počasi razmišljati o tem, da si ustvarite svoje življenje, saj vidite tudi sami, da je vse v povezavi z njo za vas le trpljenje.

Poleg tega razmislite tudi o tem, če bi jo lahko z vsemi njenimi drugačnimi željami resnično sprejeli nazaj in z njo zaživeli srečno življenje. Verjetno ne, saj bi vas marsikaj motilo.Včasih se je v življenju žal treba sprijazniti, da določeni ljudje na določeni točki preprosto odidejo iz vašega življenja, kar je boleče, vendar se je treba z nastalo situacijo soočiti in ne dovoliti, da vam to popolnoma podre vaše življenje. Verjemite, čas celi vse rane in tudi vaše bo zacelil, le odločiti se morate za samostojno pot, ki vam dolgoročno zagotovo prinaša zadovoljstvo.

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana, d. o. o. (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na info@revijalady.si, kamor pošljite svoje vprašanje. Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.