Magdalena (svetovalka za Lady): V dvomih glede razmerja!

12. 10. 2016 | Vir: Lady
Deli
Magdalena (svetovalka za Lady): V dvomih glede razmerja! (foto: profimedia)
profimedia

"Že eno leto sem v zvezi z moškim, ki ga imam zelo rada. Na začetku je bilo vse skupaj čudovito, po nekaj mesecih je začel postavljati svoja pravila in se izmikati dogovorom in obveznostim. Pravi, da potrebuje svojo svobodo, nikoli več mi ne reče, da mu veliko pomenim, najin seks, ki je bil včasih prisoten po štirikrat na teden, je sedaj samo še vsakih štirinajst dni. Karkoli mu predlagam, zavrača. Ne vem, kaj delam narobe, začela sem dvomiti vanj in v najino prihodnost, vendar ga ljubim in si ne predstavljam življenja brez njega. Kaj naj storim?" - Dragica

Magdalena (svetovalka revije Lady) svetuje:

  • Draga bralka, razmerje oziroma zveza je prostor, kjer bi se morala kot ženska počutiti zadovoljno, ljubljeno in spoštovano. Vi pa vsega tega že nekaj časa ne čutite več, saj imate občutek, da je oseba, ki naj bi vam bila najbližje, tujec, ne pa nekdo, s katerim bi se lahko pogovorili in mu zaupali svoje strahove. Spoštovanje je tista vrednota, ki jo v razmerju vsekakor pričakuje vsak posameznik, vaš partner pa je nekoliko pozabil na vaše občutke. Po vsem, kar ste napisali, menim, da je bolj egoistično usmerjen, saj pravite, da daje vso krivdo na vas in nikoli ne prizna svoje napake. S takšnimi ljudmi je v razmerju težko funkcionirati, saj jim nikoli ne pridemo do živega. Takšen tip človeka je sposoben tudi igrati žrtev, kar ste verjetno že opazili tudi sami. Prva stvar, ki bi jo morali narediti, je, da se pri sebi vprašate, ali si dolgoročno resnično želite ob sebi takšno osebo, ali resnično ne potrebujete več nežnosti in pozornosti. Tudi spolnost je področje, ki lahko vodi, če ni uglašena, do zaključka razmerja. Občutki zavrnitve pa lahko osebi na drugi strani povzročijo psihične težave, kot opažate tudi sami. Rešitev vašega stanja se skriva v tem, da boste morali najprej razčistiti pri sebi, saj imam občutek, da se oklepate razmerja, za katerega že vnaprej slutite, da je obsojeno na propad, vendar v njem še vedno vztrajate. Morda je prišel čas, da tudi vi začnete malce bolj upoštevati svoje želje in potrebe, ki so v obstoječem odnosu zatrte, pri čemer vas vse skupaj spravlja v slabo voljo in razdražljivost, ki je posledica slabega počutja v odnosu.

Magdalena

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana, d. o. o. (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na info@revijalady.si, kamor pošljite svoje vprašanje. Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk