Maja Pavlin: "Vsi smo mešanica različnih osebnosti"

Vir: Jana
22. 7. 2017

Ko sem se pred nekaj dnevi učila za naglo približujoči se izpit, sem se spom­nila tudi prvega vprašanja, ki nam ga je profesorica postavila pri predmetu. Kdo sem? Čeprav je vprašanje sila preprosto, pa smo vsi študentje kar hitro ugotovili, da odgovor ni čisto tako preprost. Ko sem si zdaj spet postavila to vprašanje, sem ugotovila, da se je tudi moj odgovor nekoliko spremenil. Pravzaprav nekoliko dodelal.

Vsi ljudje smo namreč mešanica različnih oseb, ki jih srečamo skozi življenje. Nekatere se nas dotaknejo bolj, druge manj, a so vseeno pomembne za vzpostavitev naše osebnosti. Hvala bogu, da to, kdo smo, ni odvisno le od naše vzgoje in genov. Če bi bilo pomembno le to, bi bila popolnoma drugačna oseba, kot sem sedaj ...

In po pravici povedano, sem prvič po dolgem času zadovoljna s tem, kdo sem. Vesela sem, ker me je družina naučila ljubiti, spoštovati in biti prilagodljiva, vesela sem, da sta me osnovna šola in gimnazija naučili kako biti močna, samostojna in zaupati sama sebi, in vesela sem, da so me vsi ljudje, ki sem jih nekoč klicali prijatelji ali pa jih še vedno tako kličem, naučili sprejemati vse (tudi tiste, ki so morda drugačni od mene), naučili so me samospoštovanja, odprtosti, zaupanja, samozavesti in še veliko drugega.

Vsi ljudje, ki so kdaj vstopili v moje življenje, so mi ponudili nekaj, od mene pa je bilo odvisno, ali bom to sprejela in si naredila za svoje ali ne. Vsak manjši dogodek, vsaka manjša odločitev v mojem življenju se je povezala z naslednjo in sprožila verižno reakcijo. In čeprav imam še veliko prostora za izboljšave, sem zagotovo na pravi poti.

Priporočamo