Mama in babica ponosni na kar dva Guinnessova rekorda Luke Dončića

Babica in mama Luke Dončića (foto: Alesh Maatko) Alesh Maatko
5. 9. 2019

Ob predstavitvi slovenske izdaje Guinnessove knjige rekordov 2020, ki med drugim prinaša 23 slovenskih rekordov, sta bili prisotni tudi mama in babica Luke Dončića, Mirjam in Milena Poterbin.

Luka Dončić ima nameč v novi izdaji Guinnessova knjiga rekordov 2020 zapisana kar dva rekorda, in sicer "največ trojnih dvojčkov najstnika v NBA" ter "najmlajši igralec v NBA, ki je s trojnim dvojčkom osvojil 30 točk".

Na uspehe svojega sina je še kako ponosna mama Mirjam Poterbin, ki se je v sinovem imenu udeležila predstavitve nove izdaje rekordov, po zaključku uradnega dela pa je za Govori.se povedala: "Res sem izredno ponosna nanj. Vsekakor to dokazuje, da to dela z veseljem ... vsi ti rekordi pa pridejo spontano. Ko je Luka izvedel za to, je bil v bistvu kar presenečen, v bistvu sem mu morala povedati, s katerimi rekordi je zapisan v Guinnessovi knjigi, tako da se je na koncu resnično razveselil tega."

Mirjam Poterbin (na fotografiji zgoraj z mamo Mileno) je ob prijetnem pogovoru še dodala, da takšni rekordi pomenijo tudi veliko za ligo NBA. "Tam skoraj na vsaki tekmi postavijo kakšne rekorde, takšno priznanje pa jim pomeni še več oziroma, pomembno jim je, da so ti rekordi v NBA," je za konec strnila Lukatova mama.

REKORD! Največ trojnih dvojčkov najstnika v NBA

Luka Dončić (rojen 28. februarja 1999) ki igra za ekipo Maverick iz Dallasa, je v štirih tekmah dosegel desetice v treh od petih statističnih kategorih, ki jih spremljajo v košarki NBA - torej v točkah, skokih, podajah, pridobljenih žogah in blokiranjih. Svoj zadnji trojni dvojček kot najstnik je dosegel v tekmi proti ekipi Clippers iz Los Angelesa, in sicer samo tri dni pred svojim 20. rojstnim dnem!

Priporočamo