"Mama je ljubosumna name. Kaj mi svetujete?" Magdalena odgovarja!

"Mama je ljubosumna name. Kaj mi svetujete?" Magdalena odgovarja! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
12. 1. 2019

"Moja mami je že nekaj let vdova in prepričana je, da moškega zanjo več ni, kar pomeni, da je ves svoj prosti čas preživljala z mano. Ne rečem, da mi to ni ustrezalo, saj sva bili pri mojih 36 letih resnično najboljši prijateljici in seveda zaupnici. Težave so se pojavile pred nekaj meseci, ko sem začela razmerje s čudovitim moškim. Ko sem ga predstavila mami, je bila zelo vesela zame. Ko sem se začela z njim več družiti, pa je bila druga pesem. Mami mi je večkrat, ko sva recimo šla s partnerjem na izlet, zabrusila, da mi je pomemben samo on in da nje očitno več ne maram. Vse to sem preslišala in poskušala razumeti, dokler mi ni spet začela očitati, da zanjo nimam časa. Nikakor noče razumeti, da sva s partnerjem med tednom zelo zasedena in da je edini čas, ki ga lahko kakovostno preživiva skupaj, ob koncu tedna. Vem, da je bila navajena, da sva bili pred tem midve skupaj. Boli me srce, saj jo imam zelo rada, vendar ne želim zato izgubiti svoje sreče. Kaj mi svetujete? Sama se več ne znajdem …" - Lilijana

Spoštovana Lilijana, naveza z materjo in prijateljski odnos sta nekaj čudovitega, to si želi marsikdo, a žal nima. Vaša mama je po tem, ko je ostala sama, verjetno preživljala težko obdobje in uteho je našla v vajinem odnosu. Bili ste njena rešilna bilka ter pot do stabilizacije, za kar ste lahko ponosni nase. Vse to, kar se vam dogaja, je vaše življenje in vaša sreča, po kateri hrepenite, zato se popolnoma strinjam z vami, da je prav, da se posvečate odnosu s partnerjem, za katerega čutite, da bi lahko postal vaš dolgoročni partner. Prav je, da mami razložite, da ji boste, ko enkrat morda sama ne bo sposobna skrbeti zase, pomagali, a zdaj, ko lahko popolnoma samostojno funkcionira, pričakujete od nje spoštovanje ter da vam da prostor, seveda nesebično.

Vse, kar vam reče, vas vleče k tlom, saj si potem očitate, ker ste razdvojeni med svojimi željami in ljubeznijo do matere, ki nekako noče videti, da to, da se posvečate razmerju, nikakor ne pomeni, da je nimate radi in da je ne spoštujete. Morda jo kdaj tudi povabita, da gre z vama na izlet, da bo dobila občutek, da niti z vaše niti z njegove strani nikakor ni odrinjena. Pogovor boste morali glede na njena trmasta prepričanja zagotovo načeti večkrat, vendar vam svetujem, da ste vztrajni, saj bi v prihodnje brez vajinega odnosa tudi vi težko živeli.

Priporočamo