Marcel Štefančič ml. najprej ponudil zastonj vodenje, zdaj pa napovedal, da se Studio City z njim vendarle vrača

Marcel Štefančič ml. najprej ponudil zastonj vodenje, zdaj pa napovedal, da se Studio City z njim vendarle vrača (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: STA
3. 5. 2022

Preobratom na RTVS ni videti konca ne kraja, zdaj vse kaže, da oddaja Studio City vseeno bo, a ne nujno na nacionalni televiziji.

Generalno vodstvo RTVS sporoča, da se oddaja Studio City po dvomesečnem izpadu vrača na program TV Slovenija, a v spremenjeni obliki, tudi s spremembo voditelja. Zdaj že nekdanji voditelj oddaje Marcel Štefančič ml. je po drugi strani napovedal, da oddaja 9. maja bo, vendar ne na nacionalni televiziji.

"Po tehtnem premisleku bo Studio City v maju doživel osvežitev in prenovitev oddaje," je vodstvo RTVS zapisalo v izjavi za javnost. Ob tem so dodali, da se je vodstvo Informativnega programa Televizije Slovenija "zavedajoč se pomena blagovne znamke Studio City" odločilo, da bo oddaja v maju doživela nekaj vizualnih in programskih sprememb, med drugim tudi pri vodenju oddaje.

K posodobitvi oddaje so jih po njihovih navedbah spodbudile tudi nedavne javne izjave nekdanjega voditelja oddaje, ki jih ocenjujejo kot žaljive do zaposlenih na RTV Slovenija in celo kot grožnjo zoper posamezne zaposlene. "Na RTV Slovenija smo zavezani javnosti v najširšem pomenu, prav tako pa kot javni medij in izredno pomembna institucija za demokratično družbo spodbujamo spoštljiv in argumentiran dialog, kjer ni prostora za grožnje," so poudarili.

Na RTVS uradno informacij o tem, kdo bo prevzel vodenje Studia City še ne dajejo, kot možno voditeljico pa se omenja Vido Petrovčič, ki je bila za klice STA danes nedosegljiva.

Štefančič je medtem za Val 202 potrdil, da oddaje na RTVS ne bo več vodil in da je ta "zgodba končana". "Kaj točno bomo mi naredili, je pa druga zgodba," je napovedal Štefančič in dodal, da "9. maja Studio City na vsak način bo, a ne na nacionalni televiziji".

Štefančič je bil do ureditev razmer oddajo pripravljen voditi tudi brezplačno, a je zdaj očitno ta možnost dokončno neuresničljiva.