Marjan Fabjan o tem, iz kakšnega testa so pravi zmagovalci!

Vir: Liza
31. 8. 2016

Oseminpetdesetletni Marjan Fabjan, sinonim za strogega in do konca neizprosnega trenerja juda, tretjega najmočnejšega športa na svetu, je s svojim sistemom varovance pripeljal do sedmih svetovnih in petih olimpijskih medalj.

Za revijo Lisa je Marjan Fabjan med drugim povedal tudi, iz kakšnega testa so veliki zmagovalci, prav takšni, ki so nas v minulih tednih razveseljevali z olimpijskimi odličji!

  • "... gre za mnogo stvari, ki so v ozadju. Prva stvar, ki šteje, je, kako imajo urejeno zasebno življenje in tudi kakšen odnos imajo do treninga, dela na treningu. Tekmovalec mora biti normalen, ne pa filozof, mora verjeti v to, kar dela, verjeti v rezultat. Če tega ni, smo že na začetku končali. Dejstvo pa je, da gredo tekmovalci skozi veliko filtrov, preden pridejo do tega, da lahko sploh trenirajo v skupini za priprave na OI. Zdržati morajo trening dvakrat na dan. Če na treningih določen čas manjkajo zaradi nekakšnih razlogov, potem gredo na stranski tir in z vlaka, ki vodi na olimpijske igre."

Preberite si celoten intervju na Aktivni.si