Mark Zuckerberg obljublja večjo zaščito podatkov na Facebooku

7. 3. 2019 | Vir: STA
Deli
Mark Zuckerberg obljublja večjo zaščito podatkov na Facebooku (foto: profimedia)
profimedia

Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg je zaradi številnih kritik v zadnjih mesecih v sredo obljubil večjo zaščito podatkov na največjem družbenem omrežju na svetu. Gre za velik premik v usmeritvi Facebooka glede na dosedanjo prakso, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Verjamem, da se bo komuniciranje v prihodnje vse bolj premikalo k zasebnim, kodiranim storitvam, pri katerih bodo ljudje lahko prepričani, da bodo njihove izjave ostale zaupne in vsebina ne bo za vedno ostala na spletu," je na svojem zidu na Facebooku zapisal Zuckerberg. "To je prihodnost, h kateri bomo, upam, prispevali," je dodal.

"Ko razmišljam o prihodnosti interneta, se mi zdi, da bo platforma za komunikacije, osredotočena na zasebnost, postala še pomembnejša od današnjih odprtih platform," je ocenil Zuckerberg. Napovedal je tudi, da bo omogočil varnejše plačevanje preko spleta.

Po njegovem mnenju sprememba ustreza novim željam uporabnikov, saj so zasebna sporočila, zgodbe in majhne skupine najhitreje rastoče oblike spletnega komuniciranja.

Potem ko je žvižgač pred letom dni razkril, da je britansko podjetje Cambridge Analytica zlorabilo podatke okoli 50 milijonov uporabnikov Facebooka, se je Facebook znašel pod plazom očitkov glede svojega ravnanja s podatki. "Razumem, da številni ne verjamejo, da bo Facebook oblikoval platformo, ki se bo osredotočila na zasebno sfero," je zapisal Zuckerberg.

Njegova napoved pomeni velik premik v usmeritvi Facebooka, ki ima po svetu 2,3 milijarde uporabnikov, glede na dosedanjo prakso. Zuckerberg je še pred časom trdil, da je trend v svetu, da ljudje javnosti razkrivajo vse več o sebi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord