Maska za obraz: 6 nasvetov, kako izbrati pravo zase - vsak tip kože potrebuje svojo, preverite, katera je ustrezna za vas

Maska za obraz: 6 nasvetov, kako izbrati pravo zase - vsak tip kože potrebuje svojo, preverite, katera je ustrezna za vas (foto: Foto: Profimedia) Foto: Profimedia
Vir: Story
29. 10. 2022

Karkoli že vaša koža potrebuje, za to 'težavo' obstaja prava obrazna maska!

Maska za obraz je tako kot na primer vlažilna krema sredstvo za nego kože. Njene številne različice ter sestavine učinkujejo zelo različno in so zato primerne za zelo različne namene. Glede na učinkovine lahko torej hidrirajo oz. vlažijo suho kožo, očistijo velike pore, izboljšajo teksturo kože, absorbirajo odvečno olje in umazanijo, odmašijo zamašene pore, zmanjšajo videz drobnih linij in gub ali izboljšajo elastičnost.

Tukaj je nekaj nasvetov, kako izbrati pravo obrazno masko za vaš tip kože:

1. Kremna maska

Najbolje deluje za suho, dehidrirano in zrelo kožo, saj bo obrazu dodala vlago in kožo nahranila s potrebnimi vitamini in minerali. Prav tako pomaga vzdrževati napet in mladosten videz kože.

2. Gelna maska

Takšne maske so odlična izbira za bolj mastno ali mešano kožo, saj imajo lahkotno teksturo, ki spominja na marmelado. Njene učinkovine običajno odpravljajo maščobo in zmanjšujejo vidnost por.

3. Glinena maska

Maske iz gline so namenjene zahtevni in aknasti koži in se lahko uporablja za odpravljanje dolgotrajnih težav na koži. Lahko se vpijejo ali delujejo kot piling, povzročajo tudi krčenje kožnih celic in drugih telesnih tkiv.

4. Piling maska

Zasnovana je tako, da odstranjuje odmrlo kožo in njene celice ter zato posledično poskrbi za hitrejše obnavljanje kože. Uporablja se lahko na različnih tipih kože in je običajno na voljo v obliki kemičnega pilinga ali drobnih mletih delcev.

5. Toplotna maska

Vsebuje aktivne delce, ki na koži povzročijo topel učinek. Kožo poživlja in pospešuje krvni obtok, obenem pa lahko povzroči tudi mravljinčenje in rdečico.

6. Maska v lističih

Največkrat se uporablja podobno kot kremna maska - za vlaženje kože. Imajo takojšen učinek sijaja na koži, delujejo pa glede na sestavo tekočine oz. hidrogela, v katerega so namočene.

Najboljša vrsta obrazne maske za vaša leta

Zdaj, ko veste, kateri izdelek vam ustreza glede na tip kože, lahko filtrirate tudi glede na sestavine, ki ustrezajo vaši starosti.

20: Maska z jagodo in rabarbaro

30: Močna maska C+E s citrusi

40: Vroča fitoestrogenska, učvrstitvena in vlažilna maska

50: Acai maska za čvrsto kožo

60+: Bambusova maska za korekcijo staranja

Kako pogosto bi morali uporabljati obrazno masko?

Priporočamo, da obrazno masko v svojo rutino nege kože dodate enkrat ali dvakrat na teden. Čiščenju, toniranju in nanosu emulzije za obraz naj sledi maska. Ti koraki očistijo nečistoče in odvečno maščobo, zagotovijo osnovno plast hidracije in pripravijo vašo kožo, da bolje absorbira prednosti maske za obraz. Masko pustite delovati od 5 do 15 minut in odstranite glede na navodila proizvajalca.

Fotografija: Profimedia

Nova Story že v prodaji

Story