Matej Erjavec o naturalizaciji Anthonyja Randolpha: "On je preprosto Slovenec!"

Matej Erjavec o naturalizaciji Anthonyja Randolpha: "On je preprosto Slovenec!" (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
16. 9. 2017

Predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec je tako kot igralci reprezentance prepričan v zlato medaljo in poudarja, da je slovenska vlada naredila odlično potezo, ko je prepoznala potencial in naturalizirala Anthonyja Randolpha. "On je preprosto Slovenec," pravi Erjavec.

"Prepričan sem, da brez Randolpha ne bi prišli tako daleč. Odločilno vlogo pri njegovem prihodu sta odigrala Rašo Nesterović in Luka Dončić, ključno potezo pa sta naredila Peter Vilfan, ki ima veliko košarkarsko srce, in vlada Slovenije, s katero smo premagali vse zakonodajne ovire. Ko smo razmišljali o naturaliziranemu igralcu, smo imeli sicer še nekaj drugih opcij, vendar je Randolph takoj privolil, zato z drugimi sploh nismo imeli stikov," je dan po polfinalu v Istanbulu povedal predsednik KZS.

Matej ErjavecMatej Erjavec kot nekdanji košarkar zelo čustveno spremlja to prvenstvo.

Po Latviji je jokal od veselja, in kot pravi, mu tega ni težko priznati, zmago nad Španijo pa je spremljal z nasmeškom na obrazu. "Zdaj neizmerno uživam. Škoda, da je v nedeljo že konec. Sploh ne razmišljam, kaj to pomeni za slovensko košarko in našo zvezo, preprosto še ne dojemam, kaj smo dosegli. Veseli me, da igralci razmišljajo le, kako bodo prvenstvo končali z zmago."

"Pred prvenstvom bi takoj podpisal polfinale, zdaj, priznam, bi bil nezadovoljen s srebrom. Užitek je gledati tako košarko in se zavedati, da jo igra Slovenija. Kamenčki v mozaiku so se idealno sestavili, čakamo le še na končno sliko," dodaja Erjavec.