Matija Goljar spodbuja mlade, da se preizkusijo v podjetništvu

Matija Goljar spodbuja mlade, da se preizkusijo v podjetništvu (foto: Mankica Kranjec) Mankica Kranjec
Vir: Lady
19. 7. 2017

Z mednarodno konferenco ter tekmovanjem za naj mladinski start-up 2017 se je sklenil Ustvarjalnikov program podjetniškega opismenjevanja mladih.

Zmagovalka največjega mladinskega podjetniškega tekmovanja v tem delu Evrope, ki se ga vsako leto udeležuje več kot 500 srednješolcev iz Slovenije in tujine, je dijakinja tretjega letnika Gimnazije Celje - Center, ki je vlagatelje prepričala s Compatki.

Namenjeni so osebam na invalidskih vozičkih, da na obisku ne umažejo doma. Ustvarjalnikov program mlade spodbuja, da se že med šolanjem preizkusijo v podjetniških vodah.

"V času, ko še vedno govorimo o visoki brezposelnosti mladih in malo priložnostih, ki jih ponuja trg dela, bodo zagotovo v prednosti tisti, ki bodo že izpeljali kak posel. Tudi če ga ne bodo nadaljevali, jim bo ostale izkušnje, znanja in veščine, zaradi katerih ne bo prav veliko možnosti, da bodo obstali na zavodu za zaposlovanje," pojasnjuje njegov ustanovitelj Matija Goljar, sicer znan tudi kot voditelj podjetniške oddaje Štartaj, Slovenija.

Prijavni obrazec z vsemi dodatnimi informacijami lahko zainteresirani podjetniki najdejo na spletni strani Ustvarjalnika: www.ustvarjalnik.org