Med slavnimi Armenci sta tudi Cher in Andre Agassi

Med slavnimi Armenci sta tudi Cher in Andre Agassi (foto: profimedia) profimedia
Vir: Liza
22. 4. 2015

Indoevropski narod Armencev, ki izvira iz Male Azije, premore tudi nekaj zelo slavnih predstavnikov. Čeravno danes največ Armencev živi v Republiki Armeniji (3 milijone), jih je veliko tudi razseljenih po svetu.

Cher, slavna pevka, znana po številnih lepotnih operacijah (okoli 80), je po očetovi strani Armenka. Njeno pravo ime je Cherilyn Sarkisian.

Andre Agassi, najbolj priljubljen igralec v zgodovini tenisa, je po očetovi strani napol Armenec ter napol Asirec.

Charles Aznavour - pravo ime slavnega francoskega šansonjerja je Shahnour Varenagh Aznavourian. Njegova starša sta prebegnila v Francijo iz Armenije leta 1915, in sicer med turškim genocidom nad Armenci,

Steve Jobs, ustanovitelj Appla, sicer v sebi nima armenske krvi (napol Sirec, napol Nemec). Njegova krušna mati, ki ga je vzgojila, je bila Armenka.

Alain Prost - mama enega najboljših dirkačev v zgodovini Formule 1, je Armenka.

David Nalbandian, argentinski teniški igralec, je napol Italijan in napol Armenec.

Sestre Kardashian so po pokojnem očetu, ki je bil slaven hollywoodski odvetnik, Armenke.

Princesa Diana, pokojna kraljica človeških src, je bila po očetovi strani 1/64 Armenka. Tako se nekaj armenske krvi pretaka tudi po bodočem kralju Anglije.

Gary Kasparov, najboljši šahist vseh časov. Nekdaj največji sin Sovjetske zveze, danes pa eden od največjih kritikov in nasprotnikov politike Vladimirja Putina, je rojen v Bakuju, Azerbajdžan (nekdaj Sovjetska republika). Njegov oče je judovskega porekla, mama pa armenskega.

Dita Von Teese, slavna striptizeta, je četrt Armenka.

Sergej Lavrov, eden od najboljših visokih diplomatov na svetu, kar mu priznajo tudi njegovi politični nasprotniki Američani. Ruski zunanji minister je pol Armenec in pol Rus.

O Armeniji - biseru Kavkaza - si lahko več preberete tudi tukaj.