Med spanjem je dečka napadel piton in ga skušal pojesti!

17. 1. 2019
Deli
Med spanjem je dečka napadel piton in ga skušal pojesti! (foto: Profimedia)
Profimedia

Avstralija je lepa dežela, a polna različnih živali, tudi takih, ki so lahko nevarne. To je na svoji koži začutil nič hudega sluteči deček, ki ga je med spanjem napadel piton!

Deček se lahko zahvali samo prisebnosti svojih staršev, da jo je odnesel zgolj z ugrizom in ne z zdrobljenimi kostmi.

V manjšem avstralskem mestu je pred kratkim potekala prava nočna mora - starše so namreč zbudili kriki njihovega 14-letnega sina, zato sta pohitela v njegovo sobo. Tam je mamo in očeta pričakal neverjetni prizor - zagledala sta tri metre dolgo kačo, ki se je ovila okrog dečkove roke in ga ugriznila v pest, poročajo tuji mediji.

"Kača je hotela pojesti roko," je dejala mama Emma Jackson. "Borila sva se z njo, a bolj ko sva jo skušala odstraniti, globje so zobje prodirali v roko," je še dodala. Pitoni sicer niso strupeni, temveč svojo žrtev najprej zadušijo, potem pa jo pojejo. Lahko dosežejo dolžino osem metrov in pol.

Mama je na koncu prijela hranilnik v obliki kljunača in ga porinila kači v usta, medtem pa je oče zagrabil pitonovo glavo in osvobodil roko otroka. Deček, ki so mu v bolnišnici oskrbeli rane, pravi, da se kljub grozljivi izkušnji ne boji kač in da bo odslej bolj previden.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu