Melania Trump hvaležna igralki za obrambo pred žalitvami novinarja New York Timesa

Melania Trump hvaležna igralki za obrambo pred žalitvami novinarja New York Timesa (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
14. 2. 2017

Prva dama ZDA Melania Trump se je na Twitterju posredno zahvalila igralki Emily Ratajkowski, ki ji je prav tako na Twitterju stopila v bran, potem ko je preslišala opazko novinarja New York Timesa na newyorškem tednu mode, ki je soprogo Donalda Trumpa označil za prostitutko.

Emily Ratajkowski je tvitnila, da je v nedeljo slišala žaljive besede in sporočila, da se to ne dela ne glede na politična prepričanja. "Njena spolna zgodovina in njene gole fotografije me ne zanimajo in ne bi smele nikogar," je tvitnila.

Prva dama ZDA je v svojem tvitu omenila igralko in izrekla priznanje vsem ženskam, ki se postavijo v bran drugim ženskam.

New York Times je pred tem sporočil, da je novinar, ki ne pokriva Washingtona ali politike, omenil nepotrjeno govorico o Melanii Trump. "Komentar ni bil namenjen za javnost, vendar je bil vseeno povsem neprimeren in ga ne bi smelo biti. Novinar jih je slišal od urednikov," je sporočil časopis.

Melania Trump toži izdajatelja časopisa Daily Mail zaradi objave govoric, da je bila bodoča prva dama ZDA ob prihodu v ZDA pred 20 leti spremljevalka oziroma drago plačana prostitutka.

Časopis je umaknil natolcevanje in se opravičil, vendar pa Trumpova še vedno zahteva 150 milijonov dolarjev odškodnine. Pri tem je sama izpostavljena kritikam, ker je njen odvetnik tožbo utemeljil z izgubo pričakovanega dobička zaradi položaja prve dame ZDA, kar je javna funkcija, s katero se ne sme služiti.

Priporočamo