"Po 7 letih me je zapustil. Kako bom to preživela?" Porotniki odgovarjajo!

"Po 7 letih me je zapustil. Kako bom to preživela?" Porotniki odgovarjajo! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Jana
12. 12. 2018

Partner me je po sedmih letih zapustil. Že pred tem sem imela nekaj bolj ali manj posrečenih zvez, tokrat pa sem bila prepričana, da sva si usojena. Vem, velika beseda, a res sva se razumela, podpirala, sploh ne vem, kaj je šlo narobe. Ne vem, kako bom preživela, saj imam napade panike, tesnoba se povečuje iz dneva v dan. Zdaj je minil mesec dni, a občutek imam, da ne bom več zmogla, da se mi podira svet. Kako bom to preživela, mislim, da ne bom zmogla še enkrat skozi vse to. Pogrešam ga, meša se mi od žalosti, zapuščenosti, brezupa. Prosim, pomagajte!

Maja

Najdite 'slepo pego'

Če je res, kar pravite, da sta se razumela in podpirala, ne razumem, kako je lahko odšel brez besed, brez pojasnila. Ali pa ste to zgolj pozabili omeniti … ali še huje, ste vse njegove razloge preslišali, kot ste morda preslišali in spregledali znake oziroma razpoke v vajini zvezi. Svetujem vam, da namesto tega, da objokujete svojo nesrečo, poskušate ugotoviti, kje je vaša 'slepa pega'. Če pa vam res ni namenil vsaj osnovnih razlogov, zakaj se razhajata, menim, da imate vso pravico, da ga pokličete in se temeljito pogovorita. Le tako boste preteklost lahko pustili in šli naprej.

Manca, 39 let


Draga Maja!

Jaz si vedno rečem, na svetu je še vse kaj hujšega, kar se ti lahko pripeti, kot pa to, da te en moški zapusti. Ja, je hudo, sprva ne veš, kako boš naprej. Kako brez njega, brez njegovih objemov? Ampak tisti stari rek, da čas celi vse rane, še kako drži. Ne prepusti se melanholiji, pojdi ven, poišči stare prijatelje, ki si jih mogoče malce zanemarila, vpiši se v kakšen tečaj, ki te veseli. Ne zapiraj se med štiri stene in nikar se ne smili sama sebi. Ti boš trpela, on pa ima mogoče že novo ... Ne, tega ti res ni treba. Zadihaj s polnimi pljuči, mogoče te že za voglom čaka nova sreča ali pa boš spoznala sladkosti samskega življenja, ki ni vedno tako pusto in žalostno, kot mogoče v tem trenutku misliš sama ...

Sandra, 34 let

Poišči pomoč

Draga Maja, hudo mi je, da se ti je podrl svet, vendar moraš resnično čim prej naprej. Bolj boš premlevala, kje je šlo narobe, bolj boš nesrečna in depresivna. Žal se je to zgodilo, in prej ko boš sprejela, da moraš v življenju naprej, prej se boš bolje počutila. Začni se ukvarjati s sabo in delaj zase! Le ti si pomembna! Glavo gor, doma pospravi vse, kar te spominja nanj, in si privošči super zabavo s prijateljicami! Svet je še kako lep in nova ljubezen te spet nekje čaka. Če pa čutiš tesnobo in se nikakor ne izviješ iz teh težkih občutkov, pojdi k zdravniku in poišči pomoč, saj ti lahko pogovor s strokovnjakom hitreje pomaga.

Helena, 40 let

Spremenite smer

S tem, ko ste rekli, da sta si usojena, mi je bilo nemudoma jasno, da ste si ustvarili preveč simbiotičen odnos in dovolili, da del njega začne identificirati vaš lastni obstoj. Zato zdaj iracionalno trpite bolj, kot bi smeli, saj se vam zdi, da je odtrgalo del vas. Po mesecu dni je čas, da se postavite na noge. Prenehajte se vdajati čustvom in raje začnite vse skupaj obravnavati razumsko. Pristopite analitično, da ne bo trpljenje edina perspektiva na to izkušnjo. Ko spremenite način razmišljanja, spremenite tudi svoj vsakdan. Dosedanjo rutino obrnite na glavo, da se umaknete od spominov – odkrijte nove lokacije za sprehode, za pitje kave, za zabavo. Spoznajte nove ljudi, da spregledate in odkrijete, da je tam zunaj ogromno potencialnih romantičnih doživetij in da vam ne bo nič hudega.

Tim, 39 let

Značke: poroto pred

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri