Takšno meso nikakor ne kupujte.
Trgovci, še posebej manjši, uporabljajo različne trike, da nam prodajo postarano blago. In večinoma jim to uspeva.
Limona in kamilica za svež videz mesa
Da bi meso izgledalo sveže, mu dodajo grozdje, limonin sok in vitamin C in mu umetno podaljšajo rok trajanja. Prav tako se piščanec, svinjina in govedina namakajo v kameličnem čaju, da se znebijo neprijetnega vonja, ki nastane zaradi daljšega stanja v mesnici.
Svetloba in začimbe skrivajo postano meso
V nekaterih mesnicah imajo hladilniki rdečo ali vijolično svetlobo, da meso kupcem izgleda, kot da je pravkar prišlo iz klavnice. Meso, ki je že začelo spreminjati barvo in se sušiti zaradi tega, ker se dolgo ni prodalo, mesarji povaljajo v pekoče začimbe in olje ter ga prodajo kot marinirane specialitete, postano meso pa se najlažje "zavije" tako, da se iz njega naredijo pleskavice in čevapčiči.
Rok uporabe – neznan
Trgovci pogosto napačno napišejo datum poteka ali ga prekrijejo s papirjem, na katerem piše, da je veliko daljši, kot je v resnici. Po možnosti se zamaskira rok trajanja, tako da namesto dneva in meseca vidimo samo razmazano črno piko.
Preberite še: Moški so povedali svoje: TO je po njihovem mnenju najboljši ženski parfum na svetu
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija