Michael Jackson bo v Detroitu dobil svojo ulico

Michael Jackson bo v Detroitu dobil svojo ulico (foto: Lea) Lea
Vir: STA
20. 5. 2018

Predstavniki detroitskih lokalnih oblasti so naznanili, da bodo ulico v mestu poimenovali po preminulemu kralju popa Michaelu Jacksonu. Najava sovpada s tem, da je družinska skupina Jackson 5, katere del je bil tudi Michael, pred približno 50 leti podpisala pogodbo za izid plošče z lokalno založbo Motown.

Predstavnik mesta Stephen Grady je ob najavi preimenovanja ulice spomnil, da so bili Jackson 5 med prvimi temnopoltimi Američani, ki so se uveljavili z mešanjem glasbenih žanrov in nizali uspešnico za uspešnico, je povzela francoska tiskovna agencija AFP.

Michael Jackson je na glasbeno pot stopil prav v sklopu družinske zasedbe, a se je kmalu podal na samostojno pot in danes velja za enega najbolj priznanih in prepoznavnih izvajalcev v glasbeni zgodovini. Umrl je 25. junija 2009 zaradi prevelikega odmerka zdravil.

Preimenovanje ulice Randolph v ulico Michaela Jacksona bo izvedeno 15. junija in bo sovpadalo z glasbenim festivalom na prostem Detroit Music Weekend, na katerem bodo kot glavni gostje nastopili člani slovite peterice Tito, Marlon, Jackie in Jermaine Jackson. "Iz tega mesta izhaja glasba. Tukaj je nastal zvok motown, ki so mu vsi sledili," je na nedavni novinarski konferenci poudarila Jackie Jackson.

V Detroitu v sklopu lanske izdaje festivala eno od mestnih ulic že poimenovali po kraljici soula Arethi Franklin.

Priporočamo