Mladinski roman Lov za templjarskim zakladom, ki je bil nominiran za modro ptico!

Mladinski roman Lov za templjarskim zakladom, ki je bil nominiran za modro ptico! (foto: emka) emka
26. 1. 2019 | Promocijsko sporočilo

Milan Petek – Levokov je dolgo čakal, da je njegov roman Lov za templjarskim zakladom, ki je bil nominiran v četverico kandidatov za nagrado modra ptica 2016, vendarle izšel.

»Ni mi bilo težko čakati, ker sem vedel, da se bo izid knjige slej ko prej zgodil,« je ob nedavni predstavitvi pustolovske dogodivščine, ki jo krasijo mojstrske ilustracije Igorja Šinkovca, še povedal ponosen avtor.

ilustracija

Lov za templjarskim zakladom

Napeta zgodba, ki jo je avtor postavil v slovenski okoliš (po njegovih navedbah v okolico Ptuja), pripoveduje o družbi prijateljev, ki se v iskanju skritega zaklada zaplete v razburljiv klopčič skrivnosti.

  • Marko in Blaž sta stopila dva koraka naprej in se zazrla v tisto, kar je ležalo pred Nikinimi nogami. »Hej, pa to je …« Marko je obmolknil. Nika mu je pokimala. »Točno to!« Blaž pa je le dokončal Markovo misel: »Konj z dvema jezdecema!« Marko je čisto nesrečen. Namesto da bi bil na morju in s prijatelji iskal skriti zaklad, je z družino obtičal v Marofu. Pa to še ni vse! Vse poletje bo pri njih na obisku mamina prijateljica s hčerko Niko. Kaj naj cele počitnice počne z nadležnim mlajšim bratom in punco? Niti sanja se mu ne, da bodo to najbolj razburljive počitnice v njegovem življenju. In da bodo z Niko, Blažem in vrano Piko razrešili skrivnostni primer izginotja dveh oseb ter našli tisto, o čemer se je govorilo dolga stoletja …

zaklad

Medtem ko bo razburljivo novo čtivo izpod peresa pisatelja, ki je po poklicu sicer sodnik, navdušilo mlade avanturiste (knjigo pa lahko virtualno prelistate tudi TUKAJ), vas na tem mestu še enkrat opozarjamo, da je v teku že nov natečaj za nagrado modra ptica, ki ga razpisuje skupina Mladinska knjiga.

Natečaj modra ptica 2020

Skupina Mladinska knjiga že šestič razpisuje književno nagrado modra ptica za najboljše še neobjavljeno književno delo, in sicer za zvrst »mladinski roman«. Znotraj romana je natečaj odprt za vse žanre in vsebine.

modra pticaAvtorje in avtorice tako vabijo, naj na natečaj prijavijo svoja še neobjavljena dela, ki niso krajša od 7 in daljša od 15 avtorskih pol in so v izvirniku napisana v slovenskem jeziku. Delo, ki ga prijavljajo, ne sme sodelovati še v kakšnem drugem natečaju.

Avtorji lahko svoja dela pošljejo po elektronski pošti na naslov modraptica@mkz.si. Besedila naj bodo pripravljena v pisavi Times New Roman, velikost črk 12, razmik 1,5 vrstice. Avtorji naj založbi posredujejo še naslov stalnega bivališča in številko mobilnega telefona. Skrajni rok za oddajo besedila je 1. julij 2019.

Strokovna komisija v sestavi Alenka Veler (predsednica), Aljoša Harlamov (namestnik predsednice), Irena Matko Lukan, Andrej Ilc, Bojan Švigelj, Matjaž Vračko in Tatjana Stojić (člani) bo prebrala vsa prispela dela in najboljšemu podelila nagrado v višini 10.000 evrov bruto. Nagrada vključuje avtorski honorar do naklade 5.000 izvodov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri