Mletemu mesu dodajte eno sestavino in že po prvem grižljaju boste opazili razliko
Mleto meso lahko pripravite na milijone načinov, vsaka gospodinja pa ima svojo skrivnost, da bo čim bolj sočno. Z vami smo že delili trike nekaterih izkušenih gospodinj, ki mletemu mesu dodajajo maslo, krompir, škrob ... Čeprav so vsi ti nasveti uporabni, predlagamo še enega, ki vas ne bo stal veliko.
Prav maščoba, ki jo dodamo mletemu mesu, naredi jedi, kot so mesne kroglice in polnjene štruce, veliko bolj okusne in sočne. Svinjska maščoba izboljša kakovost mesa, hkrati pa mu da posebno aromo, zato bodo jedi iz mletega mesa veliko lepše. Najbolje je, če uporabite svežo maščobo. Če se sprašujete, kaj je to, je tukaj razlaga.
Mesu, ki ga pečemo ali cvremo, odstranimo svežo mast in jo razdelimo v vrečke. Shranite jo v zamrzovalniku, dokler je ne rabite za mleto meso, preden jo dodate zmesi, pa jo najprej zmeljite. Če nimate sveže zaseke, lahko uporabite mast iz trgovine, na primer mast za kuhanje. Mešanici za ribje kotlete lahko dodate tudi maščobo.
Novo na Metroplay: "Za vsako uro, ki jo vložimo v vadbo, dobimo nazaj 3 ure življenja" | Leon Bedrač, 2. del