Mletemu mesu vedno dodajte eno sestavino: ne glede na to, ali delate mesne kroglice ali polnite papriko, bo delala čudeže

12. 12. 2024
Deli
Mletemu mesu vedno dodajte eno sestavino: ne glede na to, ali delate mesne kroglice ali polnite papriko, bo delala čudeže (foto: Profimedia)
Profimedia

Mletemu mesu dodajte eno sestavino in že po prvem grižljaju boste opazili razliko

Mleto meso lahko pripravite na milijone načinov, vsaka gospodinja pa ima svojo skrivnost, da bo čim bolj sočno. Z vami smo že delili trike nekaterih izkušenih gospodinj, ki mletemu mesu dodajajo maslo, krompir, škrob ... Čeprav so vsi ti nasveti uporabni, predlagamo še enega, ki vas ne bo stal veliko.

Prav maščoba, ki jo dodamo mletemu mesu, naredi jedi, kot so mesne kroglice in polnjene štruce, veliko bolj okusne in sočne. Svinjska maščoba izboljša kakovost mesa, hkrati pa mu da posebno aromo, zato bodo jedi iz mletega mesa veliko lepše. Najbolje je, če uporabite svežo maščobo. Če se sprašujete, kaj je to, je tukaj razlaga.

Mesu, ki ga pečemo ali cvremo, odstranimo svežo mast in jo razdelimo v vrečke. Shranite jo v zamrzovalniku, dokler je ne rabite za mleto meso, preden jo dodate zmesi, pa jo najprej zmeljite. Če nimate sveže zaseke, lahko uporabite mast iz trgovine, na primer mast za kuhanje. Mešanici za ribje kotlete lahko dodate tudi maščobo.

Preberite še: Ta 3 horoskopska znamenja bodo imela fantastičen začetek novega leta: denar, zdravje in ljubezen

Novo na Metroplay: "Za vsako uro, ki jo vložimo v vadbo, dobimo nazaj 3 ure življenja" | Leon Bedrač, 2. del