V posnetku, ki si ga je ogledalo več kot 350.000 ljudi, Imran svoje sledilce poziva, naj si shrambo založijo s konzervirano tuno, saj je izjemno vsestranska sestavina, ki jo je mogoče uporabiti v neštetih receptih.
Skrivna sestavina? Jabolčni pire. Čeprav se običajno uporablja kot otroška hrana, kuhar Imran Ali trdi, da ta sladka nota popolno dopolni ostrino pekočih paprik in aromo čebule. V receptu za pečene tortilje, nadevane s tuno, doda še drobno sesekljan pekoči feferon, šalotko, začimbe, majonezo in zdrobljene slane koščke čipsa.
"Malo sladkega iz pireja, ostrina iz šalotke in žar feferona - to je idealna kombinacija za to jed," pojasnjuje Imran v videu, medtem ko z navdušenjem pokušnja končani obrok. "To je ognjeno, zadelo me je na vseh pravih mestih," doda s nasmehom.
View this post on Instagram
Njegov eksperiment je sprožil različne odzive. Medtem ko so nekateri navdušeni, so drugi zmedeni. "Izgubil si me pri jabolčnem pireju, brat… prodaj mi to še enkrat," je zapisal en uporabnik, medtem ko je drugi predlagal: "Jalapeño koruzni relish, dve muhi na en mah, odličen za tuno."
Ne glede na razhajanja je recept mnoge spodbudil k razmišljanju izven ustaljenih okvirjev pri pripravi preprostih jedi. Tunini sendviči morda nikoli več ne bodo enaki.
Vir: Daily Express
Preberite si tudi: Pita, ki je navdušila svet, ima že več kot 10 milijonov ogledov na YouTubu