Močna in neustavljiva – zgodba o uspehu ženske, ki ne pozna omejitev

26. 12. 2023
Deli
Močna in neustavljiva – zgodba o uspehu ženske, ki ne pozna omejitev (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

V svetu, kjer se življenje včasih zdi kot nenehna borba med vlogami, je tu ženska, ki je uspela združiti najboljše iz vsakega sveta. Mama, soproga in licencirana kondicijska trenerka, ki se ne uklanja življenjskim izzivom, temveč jih sprejema z nasmehom na obrazu in športno vzdržljivostjo v srcu. S svojo edinstveno življenjsko zgodbo je postala prava ikona, navdihuje tiste okoli sebe ter širi sporočilo, da so omejitve le iluzija.

 V ospredju naše zgodbe stoji ženska, ki je več kot zgolj vsakodnevna supermama. Njeno ime ni le niz znakov, temveč simbol moči, predanosti in neomajne volje do uspeha. Vida Macura Maglica je s svojo karizmo in neverjetno energijo uspela preseči meje, ki jih mnogi postavljajo pred seboj. Vendar pa je to le del njene zgodbe.  

Osebni arhiv

A to še ni vse. Na poti do svojih ciljev je stopila korak naprej in ustvarila lastno pot. Njena inovativna rešitev za tiste, ki želijo slediti njenemu zgledu, je aplikacija za telovadbo, ki je postala pravi hit med ljubitelji aktivnega življenjskega sloga. Kako ji je uspelo združiti svojo strast do družine, ljubezni do športa in željo po deljenju svojega znanja s svetom?  

Vida Macura Maglica se s športom ukvarja že od svojega sedmega leta, zato življenja brez njega praktično ne pozna. Ker ima za sabo bogato športno kariero in številne izkušnje, je to velika prednost, ko se na njo obrnejo drugi vrhunski športniki. Odlikujejo jo namreč razni nazivi in dosežki.   

Osebni arhiv

Vida je nekdanja reprezentantka Republike Slovenije v karateju, nekdanja državna prvakinja v športnih borbah v karateju, mojstrica karateja (črni pas 1. dan), večkratna nosilka naslova na evropskem pokalu v karateju v športnih borbah, prav tako pa ima uspešno pridobljeno licenco za kondicijskega trenerja 2. stopnje na Fakulteti za Šport Ljubljana.    

Kot edina edina predstavnica Evrope je Vida Macura Maglica nastopila na največjem svetovnem sejmu športa in dobrega počutja Dubai Active Industry. Nas pa je tokrat zanimalo tudi , kaj nam svetuje v tem prazničnem času glede vadbe in prehrane.  

arhiv naročnika

Leta 2020 je z zaščiteno blagovno znamko Extreme Training® zasedla 1. mesto na svetu po inovativnosti med vsemi aplikacijami za zdravje in fitnes. Vidi je v veliko pomoč tudi m Simon, ki je bil tudi nekako pobudnik nastanka te fitnes aplikacije. Ker pa smo sedaj v najbolj prazničnem času leta, ko so mize preobložene, nas je zelo zanimalo, kako vseeno vzdrževati dobro kondicijo in se izogniti kakšnemu pridobljenemu kilogramu.  

Osebni arhiv

Kondicijska trenerka in uspešna podjetnica ter ikona evropskega športa, kot so jo nazadnje poimenovali v Beogradu, Vida Macura Maglica se zaveda, da je mogoče tudi med prazniki ohraniti ravnovesje med uživanjem dobre hrane in skrbjo za svoje telo.    

Vadba mora biti rutina

»Pomembno je, da si določite dneve, kdaj bomo trenirali, torej dneve in ure, ter se tega vadbenega načrta držimo,« poudarja Vida Macura Maglica. Saj boste le na tak način osvojili vadbo kot vašo življenjsko rutino. »Namreč adaptacijski čas, torej da se naše spominske celice navadijo na nov zdrav življenjski slog, je 1-3 mesece,« še dodaja. "To pomeni, da je ta čas 'najhujši' za nas, saj se bomo neprestano prisiljevali za oddelati trening (telo nam ne bo samo od sebe iskalo treninga), ko mine ta adaptacijski čas in smo pridno vztrajali, se v naš celični spomin vtisne vadbena rutina in nato telo samo kliče po treningu. Tako da je bistvenega pomena, da si določimo dneve in ure, kdaj treniramo in se tega načrta držimo, ne nazadnje je to naš čas, čas, ko si sam s seboj, čas, ki ga investiraš v svoje zdravje in svoj boljši psihofizični videz. Aplikacija pa predstavlja osebnega trenerja na domu vsake posameznice," pove Vida Macura Maglica.  

Jedilnik mora biti prilagojen

 "Pomembno je, da se naš način življenja spremeni, da se zavestno odločimo, da bomo skrbeli zase in zdravo živeli. Ta korak pa naredimo na prijazen način. Že s tem, ko začnemo telovaditi, nam bo po treningu najverjetneje škoda pojesti npr. pico ali hamburger ... Tako da že sama vadba nas vleče k bolj zdravi prehrani. Na aplikaciji je tako kar 1825 zdravih predlogov jedi z recepti. Torej idej ne bo nikakor zmanjkalo ...« Vida Macura Maglica ni zagovornica diet, ker te imajo vedno jojo učinek. Naj dodam, da praznični december je mesec potic in piškotov (ki jih tudi sama obožujem) in v kolikor jih danes pojem preveč, definitivno naslednji dan zmanjšam kalorijski vnos. V kolikor pa je naslednji dan na seznamu trening, pa oddelam težji trening in tako držim to ravnovesje, da vzdržujem dobro psihofizično stanje."  

Vida Macura Maglica in njeni uspehi:
  • aplikacija Extreme Training®️, katere soustanoviteljica je Vida Macura Maglica, je leta 2020 zasedla 1. mesto v svetu na podlagi inovativnosti med vsemi aplikacijami za zdravje in fitnes
  • aplikacija Extreme Training®️ je leta 2021 zasedla 6. mesto v svetu po številu aktivnih uporabnic med vsemi aplikacijami za zdravje in fitnes
  • Vida je leta 2022 v Dubaju na največjem sejmu športa in zdravja na glavnem odru odvodila kar dva treninga leta 2023 je na glavnem odru največjega 4-dnevnega sejma športa in zdravja v Evropi, ki se je odvijal v Italiji pod imenom Rimini Wellness, vsaki dan izpeljala 3 treninge

Vida Macura Maglica ni znana le po dosežkih svoje aplikacije, katerih kreator vadbenih programov je sama, je tudi v zgodnji mladosti žela ogromno športne slave:

  •  je nekdanja reprezentantka Republike Slovenije v karateju
  •  je nekdanja državna prvakinja v športnih borbah v karateju
  • je mojstrica karateja (črni pas 1. dan)
  • večkratna nosilka naslova na evropskem pokalu v karateju v športnih borbah
  • uspešno pridobljena licenca za kondicijskega trenerja 2. stopnje na Fakulteti za Šport Ljubljana.   

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk