"Moja dilema - sanjski moški ali otrok?" Porota odgovarja!

"Moja dilema - sanjski moški ali otrok?" Porota odgovarja! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Jana
16. 7. 2018

Sem 40-letna ženska, ki se je po dolgih dolgih letih samskega življenja končno srečno zaljubila. S partnerjem sva zdaj skupaj že tri mesece, pa sem se odločila, da ga malce povprašam glede otrok. On ima iz prejšnjega zakona tri otroke, jaz pa si zelo želim imeti svojega. Biološka ura mi že zelo tiktaka. Rekel mi je, da si še enega otroka ne želi. S tem se ne morem sprijazniti. Končno sem srečala ljubečega partnerja, a če ostanem z njim, ne bom imela svojih otrok. Če grem, pa je vprašanje, ali bom koga sploh še spoznala – glede na to, da sem bila 15 let samska. Mislim, da me ne ljubi dovolj, če si ne želi z mano otroka. Kaj pravite vi, kako bi ravnali v moji koži?

Hvala za odgovor, Ana

Usmerite se v cilj

Mislite, da vas ne ljubi dovolj, da bi z vami imel otroka, ampak verjetno samo ljubi sebe toliko, da ve, da sam ne želi še četrtega. Seveda se morate sami odločiti, kako nujno vam je imeti otroka, in ustrezno odreagirati. Če je otrok pogoj za vašo srečo, boste žal morali tvegati in poiskati novega partnerja. Sicer vas je strah, da novega partnerja nikoli ne boste našli, ampak če je cilj otrok, ga tudi s tem partnerjem ne boste imeli. Sčasoma ga boste vse bolj prezirali, ker vam ni izpolnil želje, in potem na koncu še sebe, ker niste sprejeli prave odločitve. Sledite svojim ciljem, vmes pa morda premislite, zakaj ste bili 15 let samski. Morda odkrijete kaj novega o sebi.

Tim, 39 let

Premalo se poznata

Poznata se šele tri mesece, praviš. Seveda, da je zdaj vse tako, kot mora biti, saj sta zaljubljena. Je pa tudi od njega zelo 'fer', da ti je že takoj na začetku povedal, da si ne želi več otrok. Zdi se mi pošteno, saj morda tudi drugače ne želi nekih obveznosti, sta se tudi o tem pogovarjala? Prav tako je pri treh mesecih vse prekmalu za reči, tudi to, ali bo vajina zveza vzdržala. Zmoti me to, da najprej rečeš, da je ljubeč, a v isti sapi se že sprašuješ, da te morda ne ljubi dovolj? Mislim, da si si že sama odgovorila. Očitno žal ni pravi. Še sploh če si želiš otrok, to je zelo velik dejavnik. Mislim, da si dovolj stara in izkušena, da znaš preceniti, kdaj je veza resna in kdaj je vse samo igra.

Helena, 40 let

Draga Ana!

Ja, res si se znašla v nerodnem položaju. Danes je težko najti partnerja in verjamem, da si po 15 letih samskega življenja presrečna. Potem pa šok, da tvoj sanjski moški ne želi otrok, ker ima sam že tri. Mislim, da je po treh mesecih mogoče še prekmalu govoriti o otrocih, tako da ne bi še zganjala panike. Počakaj še malo in previdno načni temo še kdaj drugič. Po drugi strani pa, če bo neomajen, je to pač njegova pravica in vsaj toliko je pošten, da ti je oziroma ti bo pozneje odkrito povedal, kaj si misli o tem. Odločitev ni najlažja, a če si res zelo želiš otrok, potem boš pač delala v tej smeri, da jih boš imela, z njim ali pa s kom drugim. Čas pa, ja, tiktaka, to je res, a vseeno so danes na srečo časi nekoliko drugačni in mamica lahko postaneš tudi v zrelih letih ...

Sandra, 33 let

Bodite iskreni do sebe

Mislim, da ste si že sami odgovorili na vprašanje. Če ostanete z njim, ne boste imeli svojih otrok. Če greste, pa je vprašanje, ali boste res koga spoznali, ki bi si žele imeti otroke ... Zagotovo pa ljubezen nima nič opraviti s tem, ali si vaš partner želi še četrtega otroka ali ne! Predlagam vam, da ste do konca iskreni do sebe. Če si otroka res zelo močno želite, potem se razidita, sicer boste nenehno slabe volje in pritiski nanj (hote ali nehote) se bodo stopnjevali ... Vendar če dobro premislite, boste z njim dobili kar tri otroke. To pa zagotovo ni mačji kašelj – ne za vas ne zanje. Sicer pa tudi za vašega partnerja velja pregovor: Nikoli ne reci nikoli ...

Manca, 39 let