Mojca Briščik - prototip zaposlene sodobne ženske, ki je tudi mama triletnika!

17. 10. 2015

Mojca Briščik, pomočnica izvršne direktorice divizije Modiana v Mercatorju, je skoraj prototip zaposlene sodobne ženske, ki ves čas preskakuje med družino in kariero, vmes pa poskuša skrbeti še zase. Ima pomembno in odgovorno funkcijo v velikem podjetju, je urejena in v dobri kondiciji, predvsem pa je predana mama živahnega triletnika.

Reviji Lisa je uspelo, da so se vrinili v njen natrpani urnik in jo ujeli nekje na poti v Celje, od koder se vsa družina vsak dan vozi v Ljubljano v službo in vrtec.

Kako ji takšen tempo življenja sploh uspeva?

Vsak dan se vozite na delo iz Celja v Ljubljano, imate majhnega otroka in zahtevno službo v Mercatorju. Danes je ponedeljek. Kako težko je bilo iti zjutraj v službo?

Srečo imam, da sem 'jutranji človek', da dan začnem z nasmehom, zato zame ni razlike med ponedeljkom ali denimo soboto.

mojca BriščnikKako poteka vaš povprečni dan – od jutra do večera?

Budilka med 5.45 in 6.00, odvisno od dneva, prebujanje sina, priprava zajtrka, okrog 6.40 greva od doma in nato postanek v vrtcu. V Ljubljani sem praviloma do 8. ure, če seveda na poti ni ali prometne nezgode ali cestnih del, ki povzročajo zastoje.

Menite, da ste dobro organizirani? Pravijo, da mora imeti vsaka zaposlena mama dobro razvito mrežo ljudi, ki ji pomaga. Jo vi imate? Kdo vam najbolj pomaga?

Srečo imam, da imava s partnerjem razdeljen urnik, jaz sem 'jutranja izmena', on 'popoldanska' (on prevzame otroka v vrtcu), in če vnaprej veva, da naju bodo službene obveznosti zadržale dlje, kot je vrtec odprt, se obrneva za pomoč na njegove starše.

Nadaljujte branje intervjuja na Lisa.si