Mojca Mavec: Po čem si bomo zapomili delo voditeljev

Vir: Lady
21. 8. 2017

Zdaj, ko se je poletje prevesilo v drugo polovico, je prišel najlepši čas za vrtičkarje. Že zjutraj jih vidim, kako hitijo obirat paradižnik in solato. Spomladi so nestrpno čakali čas, ko bodo lahko začeli brkljati po zemlji in pripravljati grede. Zdaj je končno sezona, ko pobirajo sadove svojega dela.

"Poglejte, kako je lepa, še vročina ji ne more do živega," reče soseda in mi že moli čez ograjo glavo mlade solate, zavito v časopisni papir. Listi včerajšnjega časopisa so od nekdaj bili dobri za zavijanje solate. Vsi ti dogodki po svetu, medtem ko je doma rasel vrt. Novi mrtvi v Alepu, ladje z begunci čez Mediteran.

Ko je dozorel paradižnik, je Trump zamenjal vodjo kabineta in podpisal sankcije proti Rusiji. Kim Džong - Unove rakete srednjega dometa so švigale k višku kot fižol na sosedovi gredi. Los Angeles in Pariz bosta v bodoče slavila šampione na poletnih olimpijskih igrah, medtem je buča za našo ograjo že zrela za prvo mesto med velikankami. V Turčiji se je začelo sojenje osumljencem, ki naj bi lani pripravljali vojaški udar. Kamor Erdogan stopi, trava ne raste. Tudi naša soseda že leta preganja voluharja. Če bo spoznan za krivega, ga čaka dosmrtna ječa.

Tako kot na zemljevidu sveta so tudi na vrtu dobri in slabi sosedi. Bučke ne marajo kumar, bob sovraži čebulo, papriko, Francozi so se letos zamerili Italijanom zaradi ladjedelnice in še vedno veljajo sankcije proti Katarcem, ki jih je uvedla koalicija sosednjih arabskih držav. Vem, ker je bilo na prvi strani časopisa, v katerega je soseda zavila letošnji radič. Ne vem, po čem si bomo letos zapomnili pridelke svetovnih voditeljev, ki brkljajo po naših usodah, a sezona na našem vrtu je bila odlična.