Mojstri flirtanja razkrivajo njihovih 7 nujnih korakov

Mojstri flirtanja razkrivajo njihovih 7 nujnih korakov (foto: profimedia) profimedia
10. 2. 2015

Spogledovanje je igra redkih, a strogih pravil. Če se prekoračijo meje, pristop postane osladen, vsiljiv in - jasno - neuspešen. Mojstri flirta pravijo, da teh sedem korakov zagotovi mehčanje kolen in željo po nadaljnjem spoznavanju. Pa poskusimo!

Korak 1: Začnite s šaljivimi opazkami

Naj ne bodo žaljive in naj obenem ne bodo preveč nedolžne. Naj bo to igriva in prijateljska izmenjava šaljivih opazk. Če je ob njej prazen stol, lahko vprašate, če je morda rezerviran za vas. Vam je všeč natakarica? Naročite pijačo in ji recite, naj vam jo pripravi z dodatno mero ljubezni. Jo opazite pri šanku? Pristopite in z nasmehom recite: "Stavim, da bova naročila isto. Ker mi je takoj jasno, da imava enak okus." In ker je precejšnja možnost, da ne bosta naročila isto, ob njenem naročilu lahko dodate le: "Dekle, ki pije mojito? S teboj so zagotovo same težave.

Korak 2: Uporabite originalne komplimente

Verjetno je že ničkolikokrat slišala, da ima lepe oči ali lepe ustnice ali čudovito grivo. Zato na njej poiščite nekaj majhnega, skoraj nevidnega in pohvalite to. Povejte, da se ji tako ljubko naguba nos, ko se smeji ali pa da so pametne punce vedno bile vaša šibka točka. Le da ni generično, ker generično se ne sliši pristno

Korak 3: Pokažite smisel za humor

Vsi seznami kvalitet, ki ženske najbolj privlačijo, imajo tam pri vrhu zagotovo tudi smisel za humor. Kar mnogim moškim daje občutek, da morajo biti vsaj stand-up komiki, če ne kar profesionalni šaljivci, da lahko dobijo žensko. Kar seveda ni res. Če ste naravno duhoviti, lahko to seveda mirno izkoristite med spogledovanjem, v bistvu pa morate le pokazati, da stvari ne jemljete preveč resno in da imate pozitiven pogled na svet. Če se na vaše šaljive komentarje odziva s smehom, ste zmagali.

Korak 4: Pokažite ji svojo drugo stran

Uspeli ste jo navdušiti s svojo eleganco, lepim obnašanjem in smislom za humor - zdaj pa ji morate pokazati, da imate tudi nekaj prave vsebine. V pogovor vpletajte resne stvari, da se lahko razkrijejo vaše sicer morda bolj skrite osebnostne kvalitete. Dekleta privlači intelekt, strast, humor, motivacija in spoštovanje družine. Razkrijte ponudbo svojih čudovitih atributov. In potem še podarite komentar v francoščini, da jo kar takoj zažulijo njene tangice.

Korak 5: Ponudite ji malce prostora

V postopku spogledovanja se moški pogosto bojijo, da če se bodo le za trenutek obrnili stran, bo ona izgubila zanimanje. Zato hitijo do tiste telefonske številke ali obljube za zmenek. Samozavestni mojster flirta nima takšnih strahov. Zato se lahko na neki točki mirno opravičite, ker morate na drugo stran prostora pozdraviti prijatelja. Naj bo ona v dvomih in skrbeh, če ste boste res vrnili. Tako bo imela malce časa, da zadiha - ali pa pobegne. Če je še vedno tam, ko se vrnete, lahko mirno nadaljujete, kjer sta ostala. Ah, še to: zapomnite si, o čem sta se pogovarjala, preden ste odšli. 

Korak 6: Pogled v trikotniku

Ne, niste narobe prebrali. Naj vam razkrijemo, kako se izvede tole čudo spogledovanja, ki naj bi bilo nadvse učinkovito pri povezovanju z žensko, ki ste jo ravnokar spoznali. Ko ste že opravili uvodne šaljive pogovore in ugotavljate, da gre do sedaj vse po načrtih, jo poglejte v levo oko, počakajte sekundo, nato v desno oko za naslednjo sekundo, potem poglejte njene ustnice in na koncu dvignite pogled nazaj na njene oči. Zaključite z rahlim nasmeškom. Le kako naj se upre takšnim trikom?

Korak 7: Vklopite zapeljevanje

V neki točki se mora lahkotno spogledovanje in klepetanje o mačkih in astroloških znamenjih prestaviti na višji nivo. Potrebno je ustvariti malce pozitivnega trenja. Zadnji korak pred zmagovitim naskokom je torej prestop iz igrivega flirta v zapeljevanje. Umirite tempo govora, omehčajte ton glasu. Prilagodite tudi vsebino - če boste nežno in tiho govorili o solati, ki ste jo včeraj imeli za kosilo, ne boste prišli prav daleč. Govorite o njej. Ohranite stik s pogledom in imejte ves čas zelo rahel nasmešek. In potem še desert: počasi se približajte in se jo rahlo dotaknite - primite jo za roko, dotaknite se njenega kolena (če sedita), umaknite ji lase za uho. 

In še bonus nasvet mojstrov flirta: če na katerem od korakov začutite, da se dekle ne odziva, se vrnite korak ali dva nazaj in pustite času čas. Ne prehitevajte in predvsem ne hitite. Sedmi korak se ne bo zgodil po petih minutah - če niste ravno Ryan Gosling.

Priporočamo