Morje med Portorožem in Piranom tudi uradno ustrezno za kopanje

Morje med Portorožem in Piranom tudi uradno ustrezno za kopanje (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
7. 8. 2017

Na  sestanku na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so sklenili, da je kopalna voda na plaži med Portorožem in Piranom, kjer so pretekli teden ugotovili naglo povečanje onesnaženosti, ustrezna za kopanje in da se lahko zdaj sname rdečo zastavo, ki so jo pretekli teden izobesili zaradi onesnaženosti, so sporočili z Okolja Piran.

Direktor javnega komunalnega podjetja Okolje Piran Alen Radojkovič je sicer že v soboto za STA povedal, da so neuradni delovni rezultati analiz vzorcev morja ob naravnem kopališču v Portorožu pokazali, da je bilo to že v petek primerno za kopanje.

Zaradi onesnaženosti in s tem povečanega tveganja zdravja kopalcev so v petek prepovedali kopanje na naravnem kopališču Plaža hotela Vila Park v Portorožu. Fekalno onesnaženje je bilo na omenjenem kopališču ugotovljeno ob rednem monitoringu morske kopalne vode, ki ga vsake dva tedna izvaja Agencija RS za okolje (Arso).

Kot so danes spomnili v Okolju Piran, je njihova intervencijska ekipa reagirala takoj, ko je odkrila izvor povečanja onesnaženosti in okvaro na sistemu odvajanja odpadnih voda nemudoma odpravila. Prav tako je med njimi ter vsemi ustreznimi državnimi institucijami in drugimi organi kot tudi z družbo Hoteli Bernardin neprestano potekala komunikacija.

Ob tem so v javnem komunalnem podjetju poudarili, da je kakovost kopalnih voda na vseh ostalih kopališčih odlična in neoporečna. "Povečano stopnjo onesnaženosti v morju smo zaznali le na enem kopališču, vsa ostala kopališča v občini Piran pa so bila vseskozi primerna za kopanje," so še navedli.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri