"Mož bi se selil v tujino, meni pa to ni všeč." Magdalena odgovarja!

"Mož bi se selil v tujino, meni pa to ni všeč." Magdalena odgovarja! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
25. 6. 2017

V družini imamo že vrsto let velike finančne težave, saj je podjetje, ki smo ga imeli, žal šlo v stečaj. Mož ves čas govori o delu v tujini, saj tukaj ne dobi nobene službe že nekaj let, čeprav jo intenzivno išče. Pred kratkim se je povezal z nekom in povedal, da se je odločil za delo v tujini, in sicer v Ameriki. Sama sem v dilemi, saj je hči še mladoletna in tudi sama si nisem nikoli želela živeti v tujini. Tudi najin odnos ni ravno takšen, kot bi moral biti. Preprosto se ne morem odločiti, ali naj pustim vse skupaj in se z možem ter hčerjo podam v tujino, ali si naj začnem ustvarjati svoje življenje, zato se obračam na vas, Magdalena. Strah me je, da bom s selitvijo tujka v neznanem okolju ter da bom izgubila stike z ljudmi, ki mi veliko pomenijo.

Branka

Spoštovana Branka, kriza, ki je prisotna v naši državi že nekaj časa, vse več ljudi usmerja oziroma prisili k odhodu v tujino, saj tukaj dalj časa ne dobijo zaposlitve. Vsekakor pa je treba upoštevati več dejavnikov, saj brezglav odhod v tujino žal ne reši ničesar.

Mož verjetno tukaj ne vidi več nobene možnosti zaslužka, zato se je usmeril v razmišljanje o odhodu v tujino, mikajo ga pa seveda tudi obljubljeni večji zaslužki. Sami ste bolj premišljeni in niste ravno človek za nenadne spremembe, zato za vas ta odločitev ni preprosta. Najprej se odkrito pogovorita o vsem skupaj ter rešita vajin odnos, če se ga da rešiti, saj boste s skupnim nenadnim odhodom vse skupaj le še poslabšali, če ne bosta usklajena in kompatibilna.

Preverite tudi svoje možnosti iskanja službe v tujini in se vprašajte, ali si lahko morda tudi vi ustvarite tam boljšo kariero. Pametno bi bilo, se najprej obrniti na kakšno uradno ustanovo, ki vam lahko da informacije o podrobnostih selitve v tujino. Ko boste o vsem skupaj temeljito razmislili, bo morda celotna slika nekoliko bolj jasna in se boste lažje odločali, kaj je za vas dobro.

Ne pozabita pa tudi na hčer, njene želje in njeno šolanje oziroma mladost, ki bi se z odhodom v tujino zagotovo spremenila. Mož je obupan, zato razmišlja še o zadnji možni možnosti, da pride do normalne službe in zaslužka. Morda bi bilo smiselno, da najprej v tujino odide on, vi pa, če boste želeli, pridete za njim nekoliko pozneje. Ko boste nekaj časa sami, boste ugotovili, ali je to resnično tisto, kar si želite. Svetujem pa vam tudi, da izkoristite še zadnjo možnost ter mu tudi vi pomagate z iskanjem službe tukaj.

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana, d. o. o. (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na info@revijalady.si, kamor pošljite svoje vprašanje. Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri