"Mož mi je priznal, da je gej," je Janini poroti potarnala bralka!

"Mož mi je priznal, da je gej," je Janini poroti potarnala bralka! (foto: shutterstock) shutterstock
Vir: Jana
15. 3. 2017

Že dve leti in pol sem poročena z zelo ljubečim možem, s katerim imam tudi malega otročka. A doletelo me je nekaj, kar sem si mislila, da se dogaja samo v filmih. Mož mi je priznal, da je gej, da ga privlačijo moški. Načeloma v teoriji vemo, da bi na tej točki sledil razhod, ampak ... on si ne želi razhoda z mano, pravi, da me ima rad, da bi rad živel z mano in otrokom, le da bi občasno imel 'skok čez plot' s kakšnim moškim. V tem trenutku sem jezna, žalostna, razočarana, a tudi zelo zmedena. Tega moškega ljubim, zanj bi naredila vse. Kolebam – ali naj privolim v dogovor, saj lahko rečem, da sem z njim srečna. Po drugi strani pa se bojim, da bi moj položaj postal nevzdržen, da bi bila še ena nezadovoljna in nezadovoljena žena, da bi v končni fazi spoznal nekoga in bi pozabil na 'dogovor'. Vse dobro, Marina

Janina poroča se je odločila takole ...

Počakajte

Spravili ste me v zadrego, zato lahko vsaj slutim, kako zelo razdvojeni ste. Če želi mož zadovoljiti svoje telesne potrebe pri drugi ženski, bi mu postavili ultimat, tako pa ... Po drugi strani pa heteroseksualni moški, ki v zvezi niso povsem spolno zadovoljeni ali pa sploh ne, ne predlagajo partnerici, da bi tu in tam 'kakšno prislonili'. Vsaj meni to ni znano. Predlagam, da malo počakate. Če bodo stvari postale nevzdržne, boste napravili tisto, kar pač boste morali napraviti, saj izbire ne boste imeli. Včasih je prav odsotnost izbire olajšujoča.

Matevž, 49 let

Ni gej, prej biseksualec

Glede na to, da govorite le o prihod­nosti, kaj bi vaš mož rad počel, ste mi dali premalo informacij o tem, ali je to dejansko že kdaj tudi storil. Kajti eno so fantazije v glavi, drugo pa je preiti k dejanju in to tudi storiti. Predlagam, da se o tem malce bolj pogovorita. Morda pa vas mož le preizkuša, da vidi, kje so vaše meje? Glede na to, da se je poročil z vami in imata otroka, močno dvomim, da je gej. Če že, potem je vsekakor biseksualec. Menim, da se z vami le malce šali in igra, zato brez panike.

Andrej, 35 let

Recite bobu bob!

Seveda je vse mogoče; zakonci ali partnerji se lahko dogovorimo za take ali drugačne aranžmaje. Pogoj seveda je, da se pri tem ne slepimo. Recimo torej bobu bob: privolili boste torej v to, da vas bo vaš mož občasno varal, morda z istim moškim, morda z različnimi ... Se bosta najprej pogovorila, nato pa vas bo prevaral, morda vas sploh ne bo seznanil, kdaj vas je prevaral, in vas bo ves čas glodal črv dvoma ... Pomislite; ali res lahko skleneta tak dogovor in ali boste res lahko se srečni v taki zvezi. Če je odgovor pritrdilen, potem je odveč vsakršno moraliziranje.

Manca, 39 let

Resnica osvobaja

Vzemite si čas in pustite, da se novo usede na svoje mesto. Bodite sočutni do sebe, žalujte, prebolite. V tem trenutku se vam ni treba še nič odločiti. Tudi pozneje imate vso pravico, da si premislite glede svojega življenja! Splošne norme vam ne bodo pomagale, zato poslušajte svoje srce, ne strahov. To vam bo zagotovilo mir in zadovoljno življenje. Imate vso moč in pravico, da si tudi iz te situacije ustvarite svoj sanjski film. Saj veste, da so najboljši tisti, ki ne sledijo standardnim scenarijem.

Maja, 40 let

Potrebujete nekaj odgovorov

Očitno sem ravno prav star, da vam svetujem, da svojega moža v nasled­njem trenutku ne vržete iz vajinega doma in da kljub neprijetni novici zajamete sapo in se vsaj malo umirite. Najbrž vam bo mož moral odgovoriti na nekaj pomembnih vprašanj, to bi bilo pošteno od njega. Očitno je v hudi stiski, če vam je nagnjenje priznal, ker navadno moški dolga leta živijo z žensko, imajo ljubeč odnos do nje in si otroke zares tudi želijo, svojo zvezo z moškim(i) pa skrivajo. Vendar pa ste vi tista, ki odločate o svojem življenju, zato dobro premislite, v kaj boste privolili.

Marjan, 64 let

Značke: poroto pred

Priporočamo