"Mož se preveč druži s prijateljico." Magdalena svetuje!

"Mož se preveč druži s prijateljico." Magdalena svetuje! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
20. 7. 2017

Jasno mi je, da v današnjih časih razmerja in odnosi delujejo bolj svobodno in drugače, vendar me zelo muči moj primer, ki se meni zdi nedopusten, mojemu možu pa popolnoma normalen. Pred letom dni sem se poročila z najboljšim moškim, prijetnim, simpatičnim, uspešnim in ljubeznivim. Zapletati pa se je začelo že na poroki, saj je mož za svojo pričo izbral prijateljico iz otroštva, za katero pravi, da sta kot brat in sestra. Po naključju je leto mlajša od mene in je videti fantastično. Seveda je samska. Že na poroki je bil njen govor usmerjen v to, da ne sme biti med njima zdaj nič drugače, čeprav se je poročil. Nekaj časa sem vse sprejemala in molčala. Ampak ona preprosto ne odneha. Nenapovedano se pojavlja v njegovi pisarni, ga vabi na kosilo, prihaja v naš dom, govori mu, kaj je dobro zanj, svetuje mu na področju dela. Vse skupaj je pri meni počilo, ko mi je pred nekaj dnevi rekel, da bo šla z nama jeseni na potovanje za teden dni. Argumentiral je, da je osamljena, da potrebuje družbo, da je tako zabavna, da bo popestrila vzdušje. Obnemela sem, nato pa me je besedno napadel, kaj me moti ... Kaj naj naredim, saj zaradi tega močno trpim?

Marta

Marta, kaos, ki se dogaja na vašem osebnem področju, ni običajen. Če bi bil problem v vas in bi bili preveč ljubosumni, bi težave povzročili verjetno že na poroki, toda vi ste se zadržali, saj ste upali, da bo ta prijateljica spoznala, da se je mož vendarle poročil. Poskusite mu zelo jasno, vendar prijazno in diplomatsko razložiti, da vsega tega preprosto ne zmorete več sprejemati, saj vas določene stvari, povezane s to prijateljico, preveč motijo in dušijo.

Dober partnerski odnos temelji na iskreni komunikaciji, zato nikar ne držite vsega v sebi, saj s tem ne boste rešili ničesar. Povejte mu, kaj je za vas sprejemljivo in česa preprosto ne boste prenašali oziroma dopuščali. Postavite jasne meje, saj imate vso pravico. Nikar ne pozabite, da je to, čeprav ste se poročili, še vedno vaše življenje ter da se sami odločate, kaj vam ustreza in kaj vas vznemirja. Če vas mož resnično ljubi, bo razumel, da si želite dopust preživeti samo z njim, v miru, saj potrebujeta nekaj časa samo zase. Prijateljica pa po vsej verjetnosti malce manipulira z njim, ker čuti, da lahko. Če on ni dovolj močan, da ji razloži, da jo ima sicer rad, vendar potrebuje več prostora zase, mu predlagajte, da to morda storita skupaj.

Prepričana sem, da vas bo mož poskušal razumeti in da bo na vse skupaj morda začel gledati tudi z vašega zornega kota. Lahko se zgodi, da bo prijateljica vse skupaj za nekaj časa zamerila in se umaknila, a če je resnično prava prijateljica, se bo tudi vrnila.

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana, d. o. o. (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na info@revijalady.si, kamor pošljite svoje vprašanje. Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri