Musk z metalci ognja mimogrede zaslužil še 10 milijonov dolarjev

2. 2. 2018 | Vir: STA
Deli
Musk z metalci ognja mimogrede zaslužil še 10 milijonov dolarjev (foto: profimedia)
profimedia

Že tako bogati Elon Musk, znan predvsem kot prvi mož proizvajalca električnih avtomobilov Tesla, je v le petih dneh prodal 20.000 metalcev ognja in zaslužil zajetnih 10 milijonov dolarjev. Metalce ognja, ki jih opremil z napisom "Poživijo vsako zabavo", je prodajal po 500 dolarjev, vsakega pa je opremil s serijsko številko in gasilnim aparatom.

Akcija se je rodila iz šale, je poročala nemška tiskovna agencija dpa. Decembra lani se je namreč Musk pošalil, da se bo v primeru, da mu uspe prek svojega podjetja Boring Company prodati 50.000 basebalskih čepic, v naslednjem koraku lotil prodaje metalcev ognja.

Do tega je kmalu prišlo in podjetnik, ki vodi tudi proizvajalca vesoljskih plovil SpaceX, je v teh dneh na družbenem omrežju Instragram objavil video posnetek, v katerem vihti napravo.

S podjetjem Boring Company želi Musk pravzaprav z gradnjo predorov pod ameriškimi mesti rešiti problem prometnega kaosa in tako revolucionirati prevoz potnikov. A doslej še ni storil prav veliko v tej smeri.

Prodajo metalcev ognja tako številni vidijo kot manever odvračanja pozornosti, medtem ko se Tesla sooča s proizvodnimi težavami pri svojem prvem cenovno ugodnem modelu električnega avtomobila 3, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.