Na festivalu kranjskih klobas v Ohiu Ažmanova mesarija dobila prvo nagrado žirije in občinstva

Na festivalu kranjskih klobas v Ohiu Ažmanova mesarija dobila prvo nagrado žirije in občinstva (foto: Shutterstock, osebni arhiv) Shutterstock, osebni arhiv
Vir: STA
13. 9. 2019

Na 16. festivalu kranjskih oziroma slovenskih klobas, ki je v sredo potekal na farmi Slovenske narodne podporne jednote (SNPJ) v Kirtlandu v ameriški zvezni državi Ohio, je mesarija Azman Quality Meats po izboru žirije in občinstva osvojila prvo mesto. Ta mesarija proizvaja tudi slavno vesoljsko klobaso Sunite Williams.

Dogodek z okrog 1300 udeleženci je tudi letos pripravila Dvorana slavnih in muzej polke iz Euclida v Ohiu pri Clevelandu.

Na drugo mesto se je v obeh kategorijah uvrstila trgovina s klobasami Raddell iz soseske Collinwood v Clevelandu.

Praznik slovenskih klobas, ki so jih organizatorji za to priložnost kupili skupaj skoraj 2000, je potekal ob glasbenem programu kar 50 nastopajočih, med katerimi je bil tudi kralj polke iz Kanade Walter Ostanek.

V žiriji, ki je ocenjevala kakovost klobas, je bila med drugim generalna konzulka Slovenije v Clevelandu Alenka Jerak, ki je s 1. avgustom prevzela položaj od Andreja Rodeta, pa tudi miss SNPJ 2020 Daniella Volpe.

Ažmanova zmagovita klobasa bo sedaj uradna klobasa vsakoletnega tradicionalnega festivala polka glasbe, ki poteka ob ameriškem prazniku Dan zahvalnosti konec novembra v clevelandskem hotelu Marriott.

Mesarija, ki jo vodi Bill Ažman, je proizvedla klobaso, ki jo je na Mednarodno vesoljsko postajo decembra 2006 dobila ameriška astronavtka slovensko-indijskega rodu iz Clevelanda Sunita Williams.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri