Na Hrvaškem bodo izdali poštno znamko s podobo Luka Modrića

Na Hrvaškem bodo izdali poštno znamko s podobo Luka Modrića (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
22. 3. 2019

Hrvaška pošta bo v ponedeljek objavila poštno znamko s podobno najboljšega nogometaša na svetu v letu 2018 in kapetana hrvaške nogometne reprezentance Luka Modrića. Znamka je vredna deset kun, natisnili pa so 300.000 izvodov, so zapisali na spletni strani hrvaške pošte.

Največkrat nagrajeni kapetan hrvaške nogometne reprezentance si je s svojim trdnim delom in predanosti, poleg številnih strokovnih nagrad, zaslužil tudi to redko priznanje, je še izpostavila hrvaška pošta.

Na znamki je videti Modrića na nogometnem terenu v akciji z žogo v razpoznavnem dresu hrvaške nogometne reprezentance z rdeče-belimi kvadratki. Fotografijo znanega hrvaškega fotografa Draga Sopta je za potrebe znamke oblikovala Alenka Lalić.

Hrvaška pošta je avgusta lani po svetovnem prvenstvu v Rusiji, na katerem je bila Hrvaška srebrna, objavila seriji dveh poštnih znamk z nazivom Uspeh Hrvaške na Fifa svetovnem prvenstvu v nogometu Rusija 2018.

Poštna znamka s podobo Modrića je del izdaje "Hrvaški šport", v okviru katere bodo 28. marca objavili tudi serijo dveh poštnih znamk s podobo hrvaške teniške reprezentance, ki je lani zmagala v Davisovem pokalu, so še napovedali na spleti strani hrvaške pošte. Vrednost znamke je 6,5 kun, natisnili so 30.000 izvodov.

Priporočamo