Na hrvaškem otoku Vis naj bi snemali nadaljevanje muzikala Mamma mia!

Na hrvaškem otoku Vis naj bi snemali nadaljevanje muzikala Mamma mia! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
12. 6. 2017

Hollywoodski filmski producenti te dni pregledujejo enega najlepših hrvaških otokov Vis in iščejo lokacije za snemanje nadaljevanja svetovne kino uspešnice, muzikala Mamma mia!, poročajo danes hrvaški mediji. Na Visu jeseni pričakujejo Meryl Streep, Pierca Brosnana, Colina Firtha in ostale igralske zvezde filma iz leta 2008.

Ekipa filma Mamma Mia: Here We Go Again se je prijavila za ugodnosti, ki jih producentom ponuja hrvaški avdiovizualni center (Havc), poroča danes Jutarnji list. Iz Havca snemanja na Visu sicer niso želeli potrditi.

Časnik se sklicuje na neimenovane vire iz hrvaške filmske industrije in napoveduje, da bodo že septembra na Visu nekateri igralci iz originalne zasedbe muzikala. Napoveduje, da je ob z oskarjem nagrajenih Meryl Streep in Colinu Firthu mogoče pričakovati tudi Amando Seyfried, Stellana Skarsgadoma, Julie Walters, Christine Baranski in še nekatere znane filmske obraze.

V filmskem nadaljevanju muzikala, ki je narejen na podlagi gledališke uspešnice z londonskega West Enda, bodo znova uvrščene znane zimzelene pesmi švedske pop skupine ABBA. Moška člana planetarno znane skupine bosta svetovalca v nadaljevanju filma, dodaja zagrebški časnik.

Premiero nadaljevanja načrtujejo za julij 2018 ob deseti obletnici predvajanja prvega celovečerca. Mamma Mia! je bila svetovna uspešnica leta 2008, ko so producenti v kinematografih zaslužili okoli 600 milijonov dolarjev. Film in igralci, posebej Meryl Streep, so prejeli številne mednarodne nagrade.

Mesta ob hrvaški obali, posebej Dubrovnik, so v preteklih letih pričarala filmske kulise za mnoge svetovno znane celovečerce in serije, vključno z Igrami prestolov, Vojno zvezd in Robinom Hoodom, kar je prispevalo tudi k razpoznavnosti in krepitvi hrvaškega turizma.

Pričakujejo, da bo snemanje muzikala pomagalo tudi k razvoju turizma na Visu, na kateremu so bili do osamosvojitve Hrvaške prepovedani obiski turistov iz drugih držav zaradi številnih objektov nekdanje jugoslovanske vojske.