Na Koroškem se tudi letos sladkajo s 120-metrskim jabolčnim zavitkom!

Na Koroškem se tudi letos sladkajo s 120-metrskim jabolčnim zavitkom! (foto: Vesna Pušnik Bezovnik/STA) Vesna Pušnik Bezovnik/STA
Vir: STA
21. 8. 2019

Na Ravnah na Koroškem se tudi letos sladkajo s 120-metrskim jabolčnim zavitkom oz. štrudlom, ki so ga danes obiskovalcem pestrega dogajanja v mestu ponudili za prostovoljne prispevke. Tokrat ga niso delili na Partizanski ulici, temveč so z njim povezali kulturni in medgeneracijski center. V mestu imajo danes tudi 120-metrsko knjižno pot.

Na Ravnah na Koroškem te dni potekajo letošnji Ravenski dnevi. Središče mesta je danes polno stojnic na Avguštinovem sejmu, ob tem se na Koroški kuhini predstavljajo gostinci, pri kulturnem centru pa je odprta t. i. kulturna plaža. Na Partizanski ulici potekajo druženja Pod dežnikom, tam bodo popoldne prijavljene ekipe že peto leto zapored kuhale jed iz krompirja, po koroško imenovano rpičev zos.

Dopoldansko dogajanje je v središču mesta popestrila delitev 120-metrskega jabolčnega zavitka. Pri tem projektu so letos sodelovali člani Koroški medgeneracijskega centra, zaposleni in varovanci slovenjgraške enote Koroškega doma starostnikov in zaposleni na pilotnem projektu dolgotrajne oskrbe.

Za 120 metrov zavitka so, podobno kot lani, porabili okoli 170 kilogramov jabolk, 90 kilogramov skute, 60 kilogramov moke, pet kilogramov rozin, pet litrov ruma in pet kilogramov sladkorja. Skupno je pri projektu sodelovalo okoli 70 posameznikov, je za STA povedala strokovna vodja medgeneracijskega centra Marjana Kamnik.

V dogajanje v središču mesta se letos vključuje tudi Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika, ki je vzporedno z dolgim jabolčnim zavitkom pripravila 120-metrsko knjižno pot. Akcijo so poimenovali Zamenjajva knjigo, z njo pa obiskovalce vabijo, da prinesejo s seboj knjigo, ki je ne potrebujejo več, in jo zamenjajo za kakšno drugo iz 120 metrske verige knjig.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri