Na Pirellijevem koledarju za leto 2017 tudi Nicole Kidman in Uma Thurman!

Na Pirellijevem koledarju za leto 2017 tudi Nicole Kidman in Uma Thurman! (foto: profimedia) profimedia
26. 12. 2016

Sloviti Pirellijev koledar za leto 2017 krasijo hollywoodske zvezdnice, ki se ne bojijo pokazati svojih gub pred fotografskim objektivom. Umetniške črno-bele fotografije so delo modnega fotografa Petra Lindbergha.

Nemški fotograf in filmar je pred svoj objektiv povabil 15 filmskih zvezdnic, starih od 28 do 71 let.

Večina jih je v štiridesetih letih. Med njimi so Helen Mirren, Charlotte Rampling, Nicole Kidman, Lea Seydoux, Julianne Moore, Kate Winslet, Penelope Cruz in Uma Thurman.

Lindbergh je dejal, da je njegov koledar "klic proti terorju popolnosti in mladosti". "Talent je seksi," je poudaril fotograf, ki je nekatere igralke slikal brez ličil.

Kot je dejal na predstavitvi koledarja v Parizu, golih fotografij ne delajo več. "Veliko bolj pomembno kot goli deli teles je, da se zares pokažeš takšen, kot si."

Pirelli je gole fotografije na svojem koledarju ukinil pred tremi leti.

Lindbergh je dejal, da svojih fotografij ni želel retuširati, kar se pogosto dogaja s posnetki nekoliko starejših igralk. "Brez resnice ni lepote. Vse to popravljanje nekoga v nekaj, kar ni, ne more biti lepo. Je samo smešno," je zatrdil.

Lindbergh se je za razliko od prejšnjih Pirellijevih koledarjev, na katerih je bil poudarek na ženskem telesu, osredotočil v glavnem na obraze svojih modelov.