Naj se bralka vrne v službo ali ne? Magdalena odgovarja ...

Naj se bralka vrne v službo ali ne? Magdalena odgovarja ... (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
17. 2. 2017

Sem mamica dve leti starim dvojčkom, ki so v najino življenje prinesli veselje in srečo, saj sva si jih želela. Sedaj so se začele pojavljati težave, saj sem bila vedno ambiciozna ženska, ki da veliko na svojo kariero, poleg tega z delom rastem in bogatim svoj um. Tudi mož je v službi zelo uspešen. Ko sem možu omenila vrnitev v službo, sem naletela ne negativno reakcijo in stavek, da naj raje doma poskrbim za otroka, kar me je nekako prizadelo. Kaj mi je storiti, saj nisem pripravljena zavreči svoje uspešne poslovne poti? Lara

Naša svetovalka odgovarja takole:

Spoštovana Lara, ljudje se med sabo razlikujemo. Nekatere ženske z veseljem ostanejo doma z otroki, druge po rojstvu otroka ponovno hrepenijo po uspešni karieri, kamor spadate tudi vi. Mož vas verjetno pozna in točno ve, da ste že od nekdaj želeli napredovati, zato je najpomembnejše, da mu razložite oziroma ga vprašate, zakaj ne bi ponovno gradili svoje poslovne poti. Pišete, da razlog niso finance, saj jih je dovolj z njegove strani, imate pa občutek, da ste nekako pod pritiskom tudi na tem področju, saj ste bili vajeni živeti s svojim denarjem in vam je zelo težko prositi za vsak evro. Mož se ne zaveda, da je njegovo razmišljanje nekoliko egoistično ter da se vi s tem ne boste kar tako sprijaznili, kar lahko vodi v nekaj napetosti in konfliktov. Imate občutek, da ne spoštuje vaših želja in ciljev, kar verjetno popolnoma ne drži, saj se je usmeril v dejstvo, da otrokoma zagotovi čim lepše otroštvo, pri tem pa je malce pozabil na vas in na vaše prioritete. Razložite mu, da službo enostavno potrebujete in da to ne pomeni, da se boste manj ukvarjali z otrokoma, ki ju imate neizmerno radi. Za začetek, da bo obema lažje, morda poskusite s polovičnim delovnim časom, da se mož in otroka nekako privadijo na vašo odsotnost. Verjemite, skupaj boste našli pravo rešitev in tudi mož bo sčasoma prišel do zaključka, da njegova ideja, da prenehate z delom, ni bila ravno najboljša. Seveda pa morate slediti svojim sanjam in se usmeriti v tisto, kar vas osrečuje.

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana, d. o. o.  (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na info@revijalady.si, kamor pošljite svoje vprašanje.
Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.

Priporočamo