Naj lipicanski žrebiček Pluto od danes v lipiški čredi

10. 1. 2017 | Promocijsko sporočilo

Naj žrebiček lanske generacije lipicancev slovenske zasebne reje, Pluto Valdamora III, je danes postal 330. član dragocene črede lipicancev Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica je po dolgem času prvič sprejela v svojo čredo žrebička iz slovenske zasebne reje. Tako mu je omogočila odraščanje pod enakimi pogoji, kot jih imajo v Lipici rojena žrebeta.

Žrebiček Pluto Valdamora III, ki je pred kratkim dopolnil devet mesecev, je danes postal 330. član dragocene črede lipicancev Kobilarne Lipica. Rejec Milojko Strajnar, ki ga je vzredil v vasi Gorenje pri Divači, mu je danes zjutraj zaželel vse dobro na žrebetišču Ravne v okolici Pivke, kjer odraščajo žrebički Kobilarne Lipica.

Predsednik ZRLS Marko Avšič, rejec Milojko Strajnar in direktorica Kobilarne Lipica Lorela Dobrinja z lipicancema.

Na prostranih zelenih pašnikih bo Pluto naslednja tri leta užival vso svobodo. V Lipici so zadovoljni, da bo genetski potencial najbolje ocenjenega lanskega žrebeta iz črede Združenja rejcev lipicanca Slovenije ostal v Sloveniji. Najpomembnejše pa je, da bo imel Pluto enake življenjske pogoje kot vsi ostali lipiški žrebički in bo lahko do polnosti razvil ves svoj potencial.

Pluto (na sliki levo) je že našel prvega novega prijatelja.

Priporočamo